Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru Iohannis la CNA: Televiziunile nu sunt obligate să promoveze referendumul

Lovitură pentru Iohannis la CNA: Televiziunile nu sunt obligate să promoveze referendumul

Lovitură pentru Iohannis la CNA: Televiziunile nu sunt obligate să promoveze referendumul
Sursa foto: foto- Presidency.ro
21 Mai 2019   •   14:43

Radu Herjeu, membru al CNA, a declarat, marți, că instituția din care face parte nu poate obliga televiziunile să difuzeze materiale de promovare a referendumului convocat de președintele României pentru 26 mai, explicând că nu ar fi existat timp ca o decizie în acest sens să intre în vigoare.

"CNA nu poate decide ca televiziunile publice să facă o emisiune de promovare. O decizie a CNA n-ar fi schimbat acest lucru. TVR are o lege de organizare. Trebuie să respecte și alte legi decât CNA. Este obligat să reflecte campanii de informare, referendum. Nu trebuia să aștepte nicio decizie. Putea să ia decizia de a transmite să facă o emisiune pentru referendum. În nicio decizie privind referendumul, CNA nu a solicitat sau a impus să facă o emisiune", a declarat Radu Herjeu în ședința CNA de marți, în care este luată în discuție solicitarea președintelui Klaus Iohannis de a se emite decizia privind normele şi regulile de reflectare în audiovizual a campaniei pentru referendum.

Acesta a transmis că nu a încălcat legile și nici Constituția, deoarece Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) nu este obligat să emită decizii în această privință, scrie dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close