Antena 3 CNN Actualitate Lucrare trasă la indigo, apărată. Cum este muşamalizat plagiatul academicianului Constantin Popa

Lucrare trasă la indigo, apărată. Cum este muşamalizat plagiatul academicianului Constantin Popa

Lucrare trasă la indigo, apărată. Cum este muşamalizat plagiatul academicianului Constantin Popa
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    15 Apr 2013   •   10:29

Plagiatul pare să fie muşamalizat când vine vorba de numele unor academicieni. Ziarul Ghimpele arată cum academicianul Constantin Popa, profesor universitar, membru al Academiei Romane şi recent numit şef al unei comisii din Ministerul Sănătăţii, scapă cu imaginea nepătată deşi a furat o lucrare.

Reprezentanţii ONG-ului "Societatea Civilă pentru Reformă în sănătate" susţin că au descoperit că lucrarea medicului Constantin Popa, un tratat de neurologie, seamănă perfect cu o lucrare americană de specialitate, publicată cu ani buni înainte de lucrarea din România.

"Neurologie -tratat", publicată de Constantin Popa la editura Naţional în 1997, reprezintă un plagiat după lucrarea semnată de T.R. Harrison - "Principles of Internal Medicine", ediţia cu numărul 12, publicată la editura McGraw", se arată în sesizarea Societăţii Civile pentru Reformă în Sănătate.

Alina Mungiu-Pippidi consideră că plagiatul a fost publicat după 6 ani de la scriere şi că ar trebui să se facă uitate acuzaţiile, scrie ghimpele.ro.

×
Subiecte în articol: plagiat
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close