Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, avertisment dur pentru proprietarii de terase. Ce riscă aceștia dacă nu respectă măsurile

Ludovic Orban, avertisment dur pentru proprietarii de terase. Ce riscă aceștia dacă nu respectă măsurile

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, sancțiuni drastice pentru proprietarii de restaurante și terase care nu respectă măsurile de protecție anunțate de autorități. În primă fază, aceștia vor primi avertismente și sancțiuni contravenționale, dar riscă să li se suspende activitatea dacă neregulile se repetă.

Ludovic Orban, avertisment dur pentru proprietarii de terase. Ce riscă aceștia dacă nu respectă măsurile
de Cristina Tudorache    |    30 Iun 2020   •   16:40

Restaurantelor și teraselor li se va suspenda activitatea dacă se constată că nu respectă măsurile de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului.

”Dacă nu asigură respectarea regulilor din ordinul comun al ANSVSA și ministerului Sănătății o să fie amendat, o dată, de două ori și a treia oară riscă să li se suspende autorizația de funcționare. Aici este o chestiune care ține de funcționarea regulilor. Noi am și spus foarte clar, adoptăm măsuri de relaxare cu anumite reguli care trebuie respectate, iar respectarea regulilor depinde, în primul rând, de cel care organizează activitatea, apoi de consumator. Dacă nu se respectă reguli, de exemplu să poarte mască, mănuși, cei care servesc la mese, dacă nu asigură dezinfectarea, dacă stau mai mult de patru persoane la masă, dacă nu se respectă distanța dintre mese, astea toate sunt obligații ale companiei.”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Măsurile de relaxare de la 1 iulie, anulate

Primul ministru a anunțat, de asemenea, că numărul mare de infectări din ultimele săptămâni a dus la anularea măsurilor de relaxare programate pentru 1 iulie. 

”Este o cifră care ne face să rămânem în gardă, concentrați și mobilizați pentru aplicarea măsurilor pe care le-am anunțat. Evoluția numărului de cazuri ne-a și determinat să anulăm alte măsuri de relaxare. Eu am votat deja, ca președinte al Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru propunerea formulată de CNSU.”, a mai spus Orban.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi alte 388 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 26.970. De asemenea, 17 persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.651.

Ludovic Orban, avertisment dur pentru proprietarii de terase. Ce riscă aceștia dacă nu respectă măsurile

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban terase masuri
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close