Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Ungureanu la SIE: Nu există temeiuri serioase pentru a o respinge. PNL îl susţine pe MRU

Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Ungureanu la SIE: Nu există temeiuri serioase pentru a o respinge. PNL îl susţine pe MRU

Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Ungureanu la SIE: Nu există temeiuri serioase pentru a o respinge. PNL îl susţine pe MRU
24 Iun 2015   •   23:04

Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a comentat, în ediţia de miercuri seară a emisiunii "Sinteza Zilei", nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe, adăugând că PNL îl susţine pe preşedintele Iohannis în această alegere.

Orban a arătat că întreaga carieră a lui Mihai Răzvan Ungureanu a fost una legată de relaţii internaţionale.

"A deţinut poziţii în diplomaţie, a deţinut funcţia de şef al SIE, pe care a părăsit-o pentru a candida la funcţia de prim-ministru. (...) În activitatea pe care a avut-o la SIE, nu au existat elemente care să indice că ar fi făcut greşeli în această funcţie", a completat Ludovic Orban.

Liderul PNL a completat că, în opinia sa, nu există temeiuri serioase pentru respingerea acestei candidaturi, drept urmare formaţiunea parlamentară pe care o reprezintă o va sprijini la votul din Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

“Conform prevederilor constituționale, domnul Președinte Klaus Iohannis i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, se mai precizează în comunicat.

Citiţi şi:

Cine este Mihai Răzvan Ungureanu, vechiul și probabilul viitor șef al SIE


Oprea: În desemnarea şefului SIE, îl sprijin pe şeful statului. Ponta ştie şi are încredere în mine

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close