Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, despre noul Avocat al Poporului, care ar putea fi numit miercuri: ”Este o propunere!”

Ludovic Orban, despre noul Avocat al Poporului, care ar putea fi numit miercuri: ”Este o propunere!”

Noul Avocat al Poporului ar putea fi numit miercuri. Potrivit președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, Fabian Gyula este una dintre propunerile discutate în coaliția de guvernare.

Ludovic Orban, despre noul Avocat al Poporului, care ar putea fi numit miercuri: ”Este o propunere!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    17 Iun 2021   •   11:26

„Am stabilit calendarul pentru a vota noul Avocat al Poporului. Depunerea candidaturilor din partea grupurilor parlamentare, cu recomandarea grupurilor parlamentare - cum scrie în lege, se va face până marți, la ora 16.00. Am stabilit termen de raport pentru comisiile juridice ziua de miercuri, ora 12.00. În cazul în care se va finaliza raportul comisiilor juridice, la ora 12.00 vom avea o nouă ședință a birourilor permanente. Cel mai probabil miercuri, după ședința BPR, vom convoca plenul pentru a finaliza procedura legală de numire a noului Avocat al Poporului. Plenul va fi tot miercuri”, spune președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Liderul PNL admite că Fabian Gyula (UDMR) este una dintre propunerile discutate în coaliția de guvernare, scrie Mediafax

Renate Weber a fost revocată miercuri

Renate Weber a fost revocată, miercuri, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

În favoarea revocării au votat 247 parlamentari, 32 împotrivă, iar unul nu a votat.

„Curtea Constituțională, în jurisprudența sa, a consacrat faptul că Parlamentul este singura autoritate în măsură să aprecieze dacă activitatea Avocatul Poporului s-a realizat în limitele stabilite. (...) În urma dezbaterii cererii de revocare, membrii comisiilor juridice au constatat că sunt îndeplinite condițiile legii pentru a supune plenului Parlamentului revocarea din funcție a dnei Renate Weber, Avocat al Poporului, și a hotărât cu majoritate de voturi să adopte raportul comun pentru revocarea din funcție a dnei Renate Weber, Avocat al Poporului”, spune președintele Comisiei juridice din Senat, Iuliana Scântei (PNL).

”Cred că am funcționat cu demnitate în această funcție”

Pe de altă parte, Renate Weber este convinsă că și-a îndeplinit funcția cu demnitate. 

”Eu chiar mă duc acasă, mă privesc în oglindă și cred că am funcționat cu demnitate în această funcție. E adevărat, pentru mine, drepturile și libertățile sunt ceva sfânt. Și nu o să abdic niciodată de la ele, pentru că nu am făcut asta niciodată în viața mea. Și nu mă refer la drepturile și libertățile mele, ci ale celorlalți”, a mai declarat Avocatul Poporului în fața presei. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close