Antena 3 CNN Actualitate Lumea lui Mircea Badea. "De unde le scoate Patapievici, din puţul gândirii?" (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea. "De unde le scoate Patapievici, din puţul gândirii?" (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea. "De unde le scoate Patapievici, din puţul gândirii?" (VIDEO)
Sursa foto: badea
03 Sep 2009   •   00:00

?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În gura presei. Este lumea lui Badea.


Mircea Badea s-a apărat în emisiunea de miercuri seară, după ce Horia Roman Patapievici a publicat un editorial în care îl acuza că a dus în derizoriu faptul că într-o adresă oficială, ministrul Elena Udrea a scris greşit numele lui Ludovic Orban, botezându-l ?Organ?. Badea a arătat că nu s-a referit niciun moment la un substantiv comun, ci la cel propriu, Patapievici fiind, de fapt, cel care duce totul în derizoriu.

?Voi demasca în această emisiune, în cazul în care nu mă va întrerupe Boc, pe un domn care dă senzaţia că este un intelectual, din prima linie, care ne uluieşte cu cultura domniei sale. Un domn care pozează, dar pentru că natura nu l-a înzestrat cu chip de model, pozează în chip de intelectual, deşi este un prostovan. Nu îl demasc eu, el singur se demască. Ne vom referi la domnul H.R Patapievici, un scrutător în abstract, un cercetător în ale filosofiei şi lista de laudaţio poate continua? a spus Badea.

?Eu nu înţeleg la ce se gândeşte domnul Patapievici. De unde le scoate, din puţul gândirii? Eu cred că domnia sa când citeşte un text simpatic, dintr-un exerciţiu de stil subtil, nu înţelege nimic? a mai spus el.

MIRCEA BADEA ÎI DĂ REPLICA LUI H.R. PATAPIEVICI


Iată şi intervenţia iniţială a lui Mircea Badea, intervenţie care a determinat această nouă controversă:

MIRCEA BADEA: UDREA NU POATE FI SEPARATĂ DE "ORGAN"



Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Ludovic Orban Elena Udrea
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close