Antena 3 CNN Actualitate MAE avertizase încă de acum două zile despre pericolul răpirii unor persoane în Algeria

MAE avertizase încă de acum două zile despre pericolul răpirii unor persoane în Algeria

MAE avertizase încă de acum două zile despre pericolul răpirii unor persoane în Algeria
Sursa foto: Foto: qaranimo.com
de M.Z.    |    17 Ian 2013   •   16:33

Ministerul Afacerilor Externe de la noi a atras atenția în urmă cu două zile asupra pericolelor la care se expun cei care vor pleca în Algeria, avertizând inclusiv asupra riscului răpirii.

"Pe fondul instabilităţii situaţiei securitare din nordul Mali, activitatea teroristă din Algeria a cunoscut o oarecare intensificare, autorităţile locale acţionând pentru contracararea fenomenului în diverse regiuni ale ţării", se precizează în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe, publicat acum două zile pe site-ul instituției.

"Pentru siguranţa cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Algeria, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă să se manifeste atenţie sporită în locurile publice. Ameninţarea teroristă şi pericolul răpirii unor persoane, inclusiv cetăţeni străini, rămân actuale. Autorităţile algeriene menţin starea de alertă a forţelor de intervenţie la un nivel ridicat. Pentru a evita situaţiile neplăcute care pot apărea în timpul deplasării dumneavoastră în Algeria, este indicat să vă informaţi, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonă! În acest sens, vă recomandăm să accesaţi periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

De asemenea, ”atenţionăm cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse", mai precizează sursa citată.



Un răpitor, care s-a prezentat ca Abu al-Baraa, a declarat astăzi pentru postul de televiziune Al-Jazeera, că printre cei 41 de ostatici, capturaţi miercuri în Algeria ca represalii la intervenţia aeriană şi terestră a militarilor francezi împotriva bastioanelor islamiste din Mali, se află şi un român.

Gruparea din care face parte acesta, numită "Brigada mascată", a revendicat luarea de ostatici într-un comunicat publicat miercuri pe site-ul Alakhbar din Mauritania.




×
Subiecte în articol: Algeria MAE
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close