Antena 3 CNN Actualitate MAE: Zvonuri privind o posibilă disociere a Bulgariei de România în aderarea la Schengen, nefondate

MAE: Zvonuri privind o posibilă disociere a Bulgariei de România în aderarea la Schengen, nefondate

MAE: Zvonuri privind o posibilă disociere a Bulgariei de România în aderarea la Schengen, nefondate
16 Iul 2012   •   23:52

MAE precizează, luni, că zvonuri privind o posibilă disociere a Bulgariei de România în cadrul procesului de aderare la spaţiul Schengen sunt "nefondate" şi că partea bulgară a infirmat speculaţiile de presă potrivit cărora ar fi existat o solicitare în acest sens, informează Mediafax.
   
MAE a transmis o serie de precizări referitor la "recentele informaţii de presă privind o posibilă disociere a Bulgariei de România în cadrul procesului de aderare la spaţiul Schengen".
   
"Aceste zvonuri sunt nefondate şi au fost infirmate de ministrul bulgar de externe Nickolay Mladenov cu prilejul vizitei de lucru efectuate la Sofia, vineri, 13 iulie, de ministrul român al afacerilor externe, Andrei Marga", menţionează MAE.
   
Potrivit sursei citate, cu acest prilej a fost reconfirmată cooperarea excelentă dintre cele două ţări pe toate planurile şi poziţia comună a Bulgariei şi României pe dosarele europene de interes major, între care şi aderarea la spaţiul Schengen şi conlucrarea în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.
   
"Partea bulgară a infirmat speculaţiile de presă potrivit cărora ar fi existat o solicitare privind o disociere de România şi a făcut cunoscut că, în dialogul cu oficialii Comisiei Europene, a solicitat ca progresele să fie evaluate, ca şi până în prezent, pe baza meritelor proprii", mai susţine MAE.
   
Ministrul de Externe, Andrei Marga, şi omologul bulgar, Nickolay Mladenov, au apreciat vineri, la Sofia, coordonarea susţinută şi poziţiile similare ale celor două ţări în dosarele europene cum ar fi aderarea la spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare, a informat MAE vineri.
   

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close