Antena 3 Actualitate Mai multe românce vor putea să devină polițiste. Ce ne obligă UE

Mai multe românce vor putea să devină polițiste. Ce ne obligă UE

19 Oct 2017   •   11:53
Mai multe românce vor putea să devină polițiste. Ce ne obligă UE
Sursa foto: foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne

Mai multe femei din România vor putea să devină polițiste! Asta în urma unei decizii a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Poliţiile europene nu pot impune o limită minimă de înălţime candidaţilor la recrutare, întrucât aceasta constituie o discriminare împotriva femeilor, a decis miercuri Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), respingând argumentele aduse de guvernul Greciei, transmite Reuters.

Guvernul de la Atena a apărat impunerea unei înălţimi minime de 1,7 metri pentru admiterea la academia de poliţie, după ce o candidată s-a plâns de discriminare pentru că fusese respinsă în 2007, fiind considerată prea scundă.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis însă că o astfel de limită nu este justificată, argumentând că unele activităţi de poliţie, precum dirijarea traficului rutier, nu necesită caracteristici fizice speciale.

În Grecia, femeile formează 13% din efectivele de poliţie, în timp ce în Franţa, unde limita minimă de înălţime de 1,6 metri a fost abrogată în 2010, acest procent este de 18%, iar în Anglia şi Ţara Galilor, unde în 1990 s-a renunţat la acest criteriu, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, poliţistele formează 29% din personal.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close