Antena 3 CNN Actualitate Maior: Nu există ofiţeri acoperiţi în Parlament, există posibilitatea de a controla

Maior: Nu există ofiţeri acoperiţi în Parlament, există posibilitatea de a controla

Maior: Nu există ofiţeri acoperiţi în Parlament, există posibilitatea de a controla
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    22 Feb 2013   •   23:50

Directorul SRI George Maior a declarat, vineri, că nu există ofiţeri acoperiţi printre parlamentari, existând posibilitatea de a controla acest lucru, iar întrebat despre existenţa jurnaliştilor sub acoperire a spus că serviciul acţionează conform celor mai stricte standarde democratice.

"Nu există (ofiţeri acoperiţi printre parlamentari - n.r.), exista şi posibilitatea de a controla acest lucru. M-a întrebat un parlamentar din Comisia de control asupra SRI cum putem să ştim acest lucru. Dacă îmi trimite o scrisoare sau mă întreabă în cadrul oficial al comisiei şi eu spun că nu, acest răspuns are şi o valoare juridică clară", a afirmat George Maior, la Digi24, informează Mediafax.

Întrebat dacă aceasta înseamnă că deputatul PSD Sebastian Ghiţă nu este ofiţer acoperit al SRI, Maior a răspuns: "Eu am spus ce am avut de spus, cred că logica pur aristotelică spune acest lucru".

În ceea ce priveşte prezenţa ofiţerilor acoperiţi printre jurnalişti, George Maior a declarat: "În sistemul UE şi pe această zonă acţionăm în concordanţă cu cele mai stricte standarde democratice. Punct".

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, în urmă cu o săptămână, că în actualul Guvern sau Parlament nu sunt "ofiţeri acoperiţi" care să fie activi, menţionând că a solicitat în toamna anului trecut verificări din partea serviciilor secrete.

Băsescu a fost întrebat, la un post de televiziune, cum vede acuzele reciproce dintre Sorin Roşca Stănescu şi deputatul PSD Sebastian Ghiţă, în ceea ce priveşte colaborarea cu serviciile secrete.

Şeful statului a afirmat despre cei doi că sunt "gură spartă" şi a ţinut să precizeze că a solicitat verificări la sfârşitul anului trecut.




×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close