Antena 3 CNN Actualitate Mamele beneficiază de ajutor de la stat | Primesc câte 2.000 de lei pentru copilul nou-născut

Mamele beneficiază de ajutor de la stat | Primesc câte 2.000 de lei pentru copilul nou-născut

Femeile fără posibilități materiale pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 lei pentru copilul nou-născut, la nivelul județului Ialomița.

Mamele beneficiază de ajutor de la stat | Primesc câte 2.000 de lei pentru copilul nou-născut
Sursa foto: Diana Bagnoli/Getty Images
14 Sep 2022   •   10:51

”Acordarea tichetului social pentru persoanele aflate în dificultate reprezintă un ajutor important pentru mamele cu copii nou născuți din medii defavorizate.

Acești bani permit accesul la o îngrijire firească a copilului și protejează mamele vulnerabile și dezavantajate social.

Tocmai de aceea fac apel la toate unitățile administrativ teritoriale din județul Ialomița, pentru o preocupare sporită în ceea ce privește acest program guvernamental,“ a declarat Constantin Marin, prefectul județului Ialomița, conform Adevărul.

În prima etapă a programului destinat susținerii femeilor defavorizate, au fost acordate 49 de tichete, pentru mame din 26 de localități.

Tichetul social în valoare de 2.000 de lei, acordat o singură dată, poate fi utilizat în termen de 6 luni de la primire.

Cu aceștia bani se pot achiziționa produse pentru îngrijirea nou-născutului: scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentație pentru nou-născut, articole sanitare și medicale pentru mamă și pentru nou-născut.

×
Subiecte în articol: ajutor Ialomița bani
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close