Antena 3 CNN Actualitate Andi Manciu, şeful GCS, exmatriculat din facultate şi fără diplomă, apărat în direct de consilierul lui Orban. "E un tip inteligent!" Reacţie din studio: "Ia-l acasă!"

Andi Manciu, şeful GCS, exmatriculat din facultate şi fără diplomă, apărat în direct de consilierul lui Orban. "E un tip inteligent!" Reacţie din studio: "Ia-l acasă!"

Un dialog demn de teatrul absurd a avut loc, vineri, la Antena 3, între Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, şi ziaristul Mirel Curea, prezent în studioul emisiunii Esenţial. Subiectul disputei: inteligenţa şi studiile şefului Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu, despre care presa a relatat că a fost exmatriculat din facultate, dar a omis să precizeze acest lucru în CV-ul său.

Andi Manciu, şeful GCS, exmatriculat din facultate şi fără diplomă, apărat în direct de consilierul lui Orban. "E un tip inteligent!" Reacţie din studio: "Ia-l acasă!"
de Adrian Iclozan    |    16 Oct 2020   •   16:05

Guran a fost invitat să intervină prin telefon pentru a comenta ultimele atacuri ale premierului Orban la adresa Curţii Constituţionale, despre care prim-ministrul susţine că trebuie curăţată de "politruci".

Consilierul a început în forţă, afirmând că va încerca să "traducă liber" spusele prim-ministrului.

Guran n-avea să stăruie, însă, prea mult asupra acestui subiect.

"Hai să facem o traducere liberă la ce a vrut să spună premierul. Este foarte clar că la CCR avem nevoie de oameni foarte bine pregătiţi (şi) pe domenii, pentru că iau decizii foarte importante pentru ţară şi aceste hotărâri pot influenţa pozitiv sau negativ", a afirmat consilierul lui Ludovic Orban.

Invitat să-l reprezinte pe Orban, consilierul premierului a sărit să-l apere pe Andi Manciu

Este momentul în care ziaristul Mirel Curea intervine:

"Domnu' Guran, mutaţi-l pe Manciu la CCR. Dacă e bun la Guvern, e bun şi la CCR",  i-a sugerat Curea consilierului.

Virgil Guran n-a rezistat provocării şi a sărit în ajutorul colegului său fără licenţă.

Redăm dialogul în continuare, replicile fiind precedate de numele autorilor.

Virgil Guran: "Sincer, îl cunosc pe Manicu şi e băiat deştept (...) Asta nu înseamnă că are 3 clase şi, credeţi-mă, sunt unii mult mai deştepţi cu 3 clase decât alţii care au 5 facultăţi!"

Mirel Curea: "Să se ducă să înveţe carte (...) Virgile, ai făcut o şcoală de ofiţeri. Nu te duci 12 ani să-ţi dai o licenţă. A fost exmatriculat după primul an pentru că chiulea. Păi ce voinţă are ăsta, ce bărbat e ăsta, tu te-ai uitat la faţa lui?"

Virgil Guran: "Manciu este un tip inteligent..."

Mirel Curea: "Bravo, ia-l acasă!"

Virgil Guran: "Nu ştiu cum e cu studiile, e treaba altora să decidă..."

Întregul schimb de replici, în clipul următor.

×
Subiecte în articol: Manciu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close