Antena 3 CNN Actualitate Manualul de manipulare în 7 paşi al preşedintelui Băsescu, prezentat de Răzvan Dumitrescu la "Subiectiv"

Manualul de manipulare în 7 paşi al preşedintelui Băsescu, prezentat de Răzvan Dumitrescu la "Subiectiv"

Manualul de manipulare în 7 paşi al preşedintelui Băsescu, prezentat de Răzvan Dumitrescu la "Subiectiv"
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Ian 2013   •   21:44

Răzvan Dumitrescu a prezentat în ediţia de vineri seară a emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3, "un manual de manipulare în şapte puncte" pe care preşedintele Traian Băsescu l-a "scris" într-o oră de discurs politic, în 23 ianuarie 2013.

Jurnaliştii cotidianul.ro au selectat din discursul lui Băsescu şapte momente în care acesta a făcut interpretări ale unor legi care nu au nici o legătură cu realitatea.


TRAIAN BĂSESCU 1: "Am ridicat câteva probleme pe care le enumăr fără a încerca să vă spun răspunsul partenerilor de discuţie. Am ridicat problema votului pentru domnul deputat Stan şi problema votului pentru domnul ministru Borbély şi domnul ministru Dobre, toate trei situaţiile fiind legate până la urmă de votul şi voinţa Parlamentului".

COTIDIANUL Traian Băsescu intră în coliziune gravă cu art. 69 alin. 2 din Constituţie: „Orice mandat imperativ este nul". Conform acestei prevederi constituţionale, nimeni, nici măcar preşedintele de partid şi nici măcar liderul de grup parlamentar, nu poate impune unui senator sau deputat cum să voteze în plen sau comisii.


TRAIAN BĂSESCU 2:
"Anul trecut Curtea Constituţională a refuzat comasarea a două tipuri de alegeri: locale cu parlamentare. Mă îndoiesc că vreo Curte Constituţională din toată Europa, nu numai din România, privind acest precedent ar accepta comasare de alegeri pentru Parlamentul European cu prezidenţiale"

COTIDIANUL Preşedintele dezinformează. Curtea Constituţională a respins legea privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare pe două considerente: 1. încălcarea dreptului constituţional de a fi ales; 2. mandatul aleşilor locali nu poate fi prelungit.


TRAIAN BĂSESCU 3: "V-am mai spus o dată că preşedinţii nu au marea posibilitate şi onoare de a abdica, ei trebuie să îşi ducă mandatul constituţional, aşa cum este şi atât cât este".

COTIDIANUL  Traian Băsescu induce opinia publică în eroare. A demisiona din proprie iniţiativă este un act perfect legal pentru un preşedinte de stat. Aluzia la abdicare reprezintă o persiflare la adresa opiniei publice.




×
Subiecte în articol: presedintele Traian Basescu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close