Antena 3 Actualitate MApN: 634 de tone de ajutoare au fost distribuite către 149 de localităţi

MApN: 634 de tone de ajutoare au fost distribuite către 149 de localităţi

de Antena3.ro    |    17 Feb 2012   •   22:41
MApN: 634 de tone de ajutoare au fost distribuite către 149 de localităţi Foto: Agerpres

De la începutul misiunilor umanitare şi până vineri la prânz, 634 tone de alimente, apă şi haine au fost oferite populaţiei izolate din 149 localităţi din centrul şi sudul ţării, în baza solicitărilor de la administraţia publică locală, informează MApN. Potrivit comunicatului, acţiunile continuă, transportându-se alimente şi bunuri de strictă necesitate pentru ajutorarea persoanelor aflate în localităţile afectate de ninsorile abundente.
   
"Astfel, au fost executate 239 de misiuni umanitare, dintre care 175 cu autocamioane DAC 665 T, 12 transporturi cu aeronave C-27J Spartan, trei cu aeronava C-130 Hercules şi 57 cu elicoptere IAR-330 PUMA. Ajutoarele umanitare au fost oferite de persoane fizice şi juridice, de asociaţii şi patronate ale producătorilor din industria alimentară, precum şi de personalul armatei, în centrele de colectare deschise de Ministerul Apărării Naţionale în Bucureşti şi în garnizoane de pe cuprinsul întregii ţări. Centrul de coordonare a podului aerian, constituit la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, din ordinul ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, a planificat şi astăzi, 17 februarie, zboruri cu aeronave C-130 Hercules şi C-27J Spartan pentru a prelua 19 tone de produse alimentare aflate în centrul de tranzit de la Timişoara. Acestea vor fi transportate de pe aeroportul din Timişoara la Bucureşti, de unde vor fi distribuite, terestru sau aerian, către populaţia aflată în localităţile afectate de ninsori", se arată în comunicatul MApN.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close