Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre Vinerea Verde: "Cîțu uită - din nou! - de ce merge în fiecare zi la guvern"

Marcel Ciolacu, despre Vinerea Verde: "Cîțu uită - din nou! - de ce merge în fiecare zi la guvern"

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj critic la adresa premierului Florin Cîţu pe care îl invită să meargă mai des pe jos, dat fiind faptul că stă aproape de Guvern.

Marcel Ciolacu, despre Vinerea Verde: "Cîțu uită - din nou! - de ce merge în fiecare zi la guvern"
de Claudia Popovici    |    12 Mar 2021   •   17:41

Reacţia vine în contextul campaniei "Vinerea Verde" lansată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), ziua în care românii sunt îndemnaţi să se deplaseze la locul de muncă cu mijlocul de transport în comun sau cu alte variante care sunt prietenoase cu mediul.

Pentru a-şi arăta susţinerea faţă de iniţiativa colegilor de la Mediu, miniştrii din Guvernul Cîţu s-au deplasat la serviciu pe trotinetă, pe jos sau cu transportul în comun.

Premierul Florin Cîţu a ales să meargă pe jos până la Palatul Victoria, Raluca Turcan a călătorit cu o maşină electrică, iar ministrul Năsui a folosit o trotinetă.

Marcel Ciolacu: "Cîțu uită - din nou! - de ce merge în fiecare zi la guvern"

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj critic la adresa premierului Florin Cîţu pe care îl invită să meargă mai des pe jos dat fiind faptul că stă aproape de Guvern. 

"Când stai în zona Primăverii/Dorobanți și faci 15 minute pe jos până la guvern e o rușine că nu mergi în fiecare zi pe jos! Mai greu e pentru cel care locuiește în Titan sau în Pantelimon.

Dl. Cîțu uită - din nou! - de ce merge în fiecare zi la guvern: nu pentru a-și etala zilnic ipocrizia, ci pentru a crește nivelul de trai al românilor astfel încât  toți românii să aibă posibilitatea - în mod constant și nu ca dânsul, de poză - de a proteja mediul în care trăim", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Vinerea Verde sub sloganul "STOP! Azi maşina stă pe loc!"

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat campania ''Vinerea Verde'', o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Sub sloganul "STOP! Azi maşina stă pe loc!", această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

"Vinerea Verde" îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un jandarm a fost găsit mort la Ambasada Turkmenistanului din București
x close