Antena 3 CNN Actualitate Marea Britanie. Curse aeriene anulate din cauza ninsorilor. Mai mulţi români, pe aeroportul Luton, de luni

Marea Britanie. Curse aeriene anulate din cauza ninsorilor. Mai mulţi români, pe aeroportul Luton, de luni

Marea Britanie. Curse aeriene anulate din cauza ninsorilor. Mai mulţi români, pe aeroportul Luton, de luni
Sursa foto: marea britanie, aeroport, luton, wizzair
06 Feb 2009   •   12:57

Vremea rea şi ninsoarea abundentă din ultimele zile au paralizat o mare parte din Anglia, unde traficul rutier şi feroviar a fost dat peste cap, iar mai multe curse aereiene au fost anulate. Cel mai afectat este aeroportul Luton din apropierea Londrei, folosit mai ales de companiile care operează curse low-cost.
Potrivit unui pasager, cursele WizzAir către România au fost anulate încă de la începutul săptămânii, singura cursă către Bucureşti care a decolat săptămâna aceasta, fiind cea de miercuri.
Situaţia pentru pasagerii români de pe aeroportul Luton este una din ce în ce mai gravă. Oamenii aşteaptă încă de luni să plece spre casă, iar reprezentanţii companiei nu le oferă niciun fel de sprijin. Nici conducerea aeroportului nu a oferit vreun ajutor, aceştia fiind nevoiţi să îşi procure hrana prin mijloace proprii.
Poliţia şi pompierii britanici au desfăşurat cu succes o amplă operaţiune de salvare, pe o şosea din sudul Angliei, unde peste 200 de maşini rămăseseră blocate de viscol şi nămeţi.
Numeroase curse feroviare sunt suspendate în mai multe regiuni ale Angliei, ca şi în Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord. Mai multe aeroporturi au fost temporar închise şi au înregistrat mari întârzieri ale zborurilor. Sute de şcoli rămân în continuare închise. Meteorologii avertizează că ninsorile abundente vor continua să afecteze Marea Britanie şi în următoarele zile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: curse aeriene
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close