Antena 3 CNN Actualitate Mărirea sânilor, una dintre cele mai frecvente operații estetice (P)

Mărirea sânilor, una dintre cele mai frecvente operații estetice (P)

Mărirea sânilor, una dintre cele mai frecvente operații estetice (P)
29 Aug 2018   •   11:40

Unul dintre principalele motive pentru care femeile de pe întreg globul visează la silicoane este acela că își doresc ca să se simtă mai sexi, într-o epocă în care societatea le impune chiar  împotriva voinței lor ascunse, de a-și manifeste prioritar partea Yang, masculină, a ființei lor.

Deși pare o procedură estetică relativ nouă, prima operație de mărire a sânilor a fost efectuată în urmă cu peste un veac, mai precis în anul de grație 1895, când s-a folosit în acest sens chiar grăsime prelevată de la o curajoasa pacientă.

Ulterior, metodele de augmentare a bustului s-au tot perfecționat, în prezent siliconul și protezele cu apă sărată fiind cele mai folosite în practica medicală de specialitate.

Statisticile au relevat drept alte motive pentru care numărul acestor operații estetice a explodat în ultimă vreme, în afară de primul invocat anterior și: sporirea stimei de sine, visul de a avea niște dimensiuni ideale (90x60x90) care să le permită să acceadă mai ușor profesional, moda ce le face  să imite vedete la modă (cântărețe, actrițe etc.).

Psihologii internaționali afirmă că motivațiile pacientelor ce au suferit mamoplastii se împart în patru mari grupe:

1. Există femei care cred că aspectul lor fizic va fi radical schimbat dacă își vor mări sânii, lucru care nu este valabil în toate cazurile, mai ales dacă nu este acompaniat și de o schimbare de natură psihologică. În multe situații, există chiar femei nemulțumite de aspectul lor exterior care fac mai multe operații de acest gen, la intervale relativ scurte de timp, ce au ca efect final doar o deteriorare și mai vizibilă a esteticii corporale.

2.  Mămici care după naștere și alăptare, mai ales dacă au și slăbit brusc în perioada ulterioară gravidității, s-au trezit că sânii lor, de care erau mândre înainte, s-au lăsat, s-au deformat destul de mult, și-au pierdut fermitatea de dinaintea perioadei gravidității. Ele se adresează justificat medicilor esteticieni dorindu-și cu ardoare vechi sâni înapoi.

3. Femei care din cauza vârstei, a profesiei sau chiar a unei scăderi a stimei de sine din varii motive (inclusiv o despărțire dureroasă de partener), vor să își îmbunătățească aspectul fizic.

4. Intervenții estetice reparatorii care au la bază operații anterioare de extirpare a unuia sau ambilor sâni din cauza unor tumori sau a unor leziuni, accidente nefericite.

Dacă în urmă cu mai bine de două decenii toate fetele tinere visau să arate ca Pamela Anderson, să își etaleze nurii în costume de baie minuscule, așa cum au văzut ele în serialul "Baywatch", în prezent parcă lucrurile s-au mai estompat un pic, tot mai multe paciente începând a cere esteticienilor nu neapărat cei mai mari sâni, ci niște silicoane doar cu un pic mai mari decât aceia proprii, care să arate cât mai natural posibil.

Dar, deși tendința actuală este categoric aceea conform căreia sânii ar trebui să fie de preferință naturali și nu prea mari, mai există și anumite medii guvernate complet după alte principii în privința silicoanelor.

Sânii mari sunt un semnal sexual puternic, inclusiv aceia artificiali, reprezintă o modalitate de a arăta că o femeie dorește să fie cât mai atrăgătoare din punct de vedere sexual. Acest lucru e vizibil mai ales la acele tinere ce fac videochat ori sunt escorte de lux. Majoritatea profesionistelor din aceste domenii au silicoane.

Medicul estetician are un mare rol în a îndruma doritoarea unei asemenea intervenții estetice importante, pentru a o feri de vulgaritate, mai ales dacă este o persoană obișnuită care pur și simplu vrea să își retușeze mici imperfecțiuni corporale. El îi poate explica până și acelora ce se visează adevărate bombe sexi că de regulă mai mult se poate obține cu mai puțin, lucru cu atât mai mult valabil când este vorba de silicoane.

 

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close