Antena 3 CNN Actualitate Mărturiile impresionante ale victimelor de la Periprava. „Am făcut cunoştinţă cu metodele pavloviene ale maestrului Ficior”

Mărturiile impresionante ale victimelor de la Periprava. „Am făcut cunoştinţă cu metodele pavloviene ale maestrului Ficior”

Mărturiile impresionante ale victimelor de la Periprava. „Am făcut cunoştinţă cu metodele pavloviene ale maestrului Ficior”
de M.T.    |    18 Sep 2013   •   18:17

Trei dintre foştii deţinuţi de la Periprava au povestit ororile pe care le-au trăit în perioada în care comandantul penitenciarului era Ion Ficior.

„Am făcut cunoştinţă cu metodele pavloviene ale maestrului Ficior şi ticăloşia era moneda curentă în puşcărie. Oamenii ăştia nu erau oameni normali”, a povestit, în direct la Antena 3, fostul deţinut politic Emanoil Mihăilescu.

„Eu personal n-am ce să-i iert. Un om care nu-şi recunoaşte greşeala, nu-şi cere iertare, nu merită să fie iertat. N-are decât şansa ca bunul Dumnezeu să-l ierte. Nu voi ierta niciodată acestor ticăloşi că şi-au bătut joc de tinereţea mea”, a mai spus Mihailescu.

„Nouă luni de zile ne-a pisat acolo cu torturi, cu bătăi, cu înjurături”, şi-a amintit şi Mihai Dionisie.

De asemenea, un alt fost deţinut de la Periprava a spus că risca să-şi piardă braţul şi i-a avertizat pe responsabili că ar putea fi traşi la răspundere.

×
Subiecte în articol: 100 de minute tortionar Ion Ficior marturii
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close