Antena 3 CNN Actualitate Mărturiile pompierilor care i-au găsit pe cei patru frăţiori carbonizaţi în casa cuprinsă de flăcări la Timişoara

Mărturiile pompierilor care i-au găsit pe cei patru frăţiori carbonizaţi în casa cuprinsă de flăcări la Timişoara

Pompierii care i-au găsit pe cei patru copii carbonizaţi în casa arsă la Timişoara vor trăi cu imaginea acestei tragedii toată viaţa. Patru fraţi au pierit înghiţiţi de flăcări, în timp ce părinţii lor erau plecaţi la vecini.

Mărturiile pompierilor care i-au găsit pe cei patru frăţiori carbonizaţi în casa cuprinsă de flăcări la Timişoara
Sursa foto: Foto: ISU Timiș/ Facebook
de S.T.    |    16 Ian 2020   •   23:31

Pe pagina de Facebook a ISU Timiș, pompierii au povestit drama.

„Cât costă neglijența?

Credem că prețul este prea mare, iar intervenția de noaptea trecută ne-a confirmat acest lucru.
Alarma s-a dat în jurul orei 22:35, când o persoană a sunat la 112 și ne-a anunțat disperată că a luat foc casa vecinilor și că în interior sunt surprinși de incendiu 4 copii. La o astfel de veste nu mai stai să pui alte întrebări, ci te gândești cum să „zbori” mai repede ca să ajungi acolo și să poți fi de folos. Într-adevăr, colegii noștri aproape au zburat până la adresa indicată, deoarece în mai puțin de 5 minute primul echipaj de intervenție a și ajuns la incendiu.

Ce a urmat e un tablou sinistru și tragic care va rămâne adânc amprentat în memoriile salvatorilor care au intrat în casă în noaptea tragediei. Incendiul se manifesta violent pe holul imobilului și într-o cameră în care se aflau și cei 4 micuți. Lambriurile de lemn de pe pereții încăperilor au facilitat propagarea incendiului cu o repeziciune de nedescris, iar fumul era atât de dens că nu puteai să vezi nimic în fața ta nici măcar la jumătate de metru. Cu inima strânsă, salvatorii s-au organizat rapid prin constituirea unor echipe de căutare-salvare, concomitent cu acțiunea pentru localizarea și stingerea incendiului și ventilarea spațiului incendiat.

Citiți și: Anchetă pentru ucidere din culpă în cazul celor patru copii care au murit arşi de vii

Cu toate eforturile, veștile tragice din interior au urmat una după alta. 4 la număr. 4 copii cu vârstele cuprinse între 7 luni și 6 ani au pierit într-un mod tragic, iar alte 4 persoane au ajuns la spital cu intoxicații. 4 destine frânte de un coș de fum care nu a fost verificat și izolat corespunzător.

Cât costă neglijența? Probabil colegii noștri care au copii acasă și care aseară i-au văzut pe acești micuți vă vor spune că neglijența ne costă enorm de mult. Pe unii îi costă propria viață, pe alții viețile celor mai dragi suflete iar pe alții agoniseala de o viață. Poate ești unul dintre acele persoane care gândesc că „Mie nu mi se poate întâmpla”. Într-adevăr, ție poate nu ți se va întâmpla, dar de ce să „testăm” această teorie, când putem doar să fim precauți și să ne luăm toate măsurile de siguranță pentru noi și pentru cei dragi ai noștri?!”, transmite ISU Timiș.

Părinţii celor patru fraţi minori care au murit carbonizaţi într-un incendiu, miercuri seara, într-o locuinţă din Timişoara, erau monitorizaţi din luna mai 2019, după ce s-au primit informaţii că aceştia şi-ar neglija copii, dar rapoartele din teren arătau că "totul este în regulă", a declarat, joi, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş.

×
Subiecte în articol: incendiu Timisoara
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close