Antena 3 CNN Actualitate Masca de protecție va trebui purtată și în mașină! Anunțul făcut de Raed Arafat

Masca de protecție va trebui purtată și în mașină! Anunțul făcut de Raed Arafat

Autoritățile încurajează mersul cu mașina personală în detrimentul celui cu mijloacele de transport în comun - și asta pentru că există un risc mai mic să te infectezi cu noul coronavirus. Situația se poate schimba însă atunci când în mașină circulă mai multe persoane care nu fac parte din aceeași familie.

Masca de protecție va trebui purtată și în mașină! Anunțul făcut de Raed Arafat
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    03 Aug 2020   •   22:20

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că deși atunci când ne aflăm în autoturismul propriu nu se impune purtarea unei măști de protecție, când circulăm alături de un vecin, de pildă, trebuie să ne protejăm.

În plus, Arafat recomandă ca șoferul să lase geamurile puțin întredeschise pentru ca aerul din habitaclu să circule și să nu se acumuleze posibili aerosoli încărcați viral.

Dacă iei vecinul cu tine în mașină trebuie să porți mască”

„Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Și în cazul călătoriei cu taxi,este valabilă aceeași măsură,  a adăugat șeful DSU. Potrivit acestuia, folosirea autoturismului personal este de preferat.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.

Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate”, a spus Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close