Antena 3 Actualitate Masca, obligatorie pe litoral începând de mâine! Terasele rămân deschise și după ora 23.00

Masca, obligatorie pe litoral începând de mâine! Terasele rămân deschise și după ora 23.00

de Laura Dinu    |    31 Iul 2020   •   09:00
Masca, obligatorie pe litoral începând de mâine! Terasele rămân deschise și după ora 23.00
Sursa foto: Hepta

De mâine, masca va deveni obligatorie pe litoral în intervalul orar 18.00 - 24.00, în zonele aglomerate. În ceea ce privește soarta teraselor, autoritățile locale spun că deocamdată Comitetul Județean nu a luat nicio măsură.

Cel mai probabil, decizia privind terasele va fi luată astăzi sau cel târziu mâine, la întâlnirea autoritățile guvernamentale. Și asta pentru că, cel puțin la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în întâlnirea de ieri, nu s-a luat o astfel de decizie. Cu alte cuvinte, terasele rămân deschise și după ora 23.00. Și asta pentru că, în ultimele două acte normative, apare o neconcordanță. 

Terasele rămân deschise și după ora 23.00

Astfel, în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență se specifică faptul că, după ora 23, aceste cluburi și terase se închid după ora 23.00,  pe când în Hotărârea de Guvern privind modificările și completările aduse Hotărârii de Guvern 535/2020 se arată că aceste decizii se iau în unitățile administrative unde se observă o creștere semnificativă a numărului de cazuri, o explozie sau o răspândire intracomunitară. Iar la Constanța, din punctul de vedere al prefectului, acest lucru nu pare să fie valabil. 

Constanța are, la acest moment, 902 cazuri, cu 26 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore. 

×
Subiecte în articol: mască litoral

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close