Antena 3 CNN Actualitate Maternităţile rămân fără un medicament, din cauza problemelor financiare ale singurului producător

Maternităţile rămân fără un medicament, din cauza problemelor financiare ale singurului producător

Maternităţile rămân fără un medicament, din cauza problemelor financiare ale singurului producător
30 Oct 2009   •   10:07

Unul dintre medicamentele folosite la naşteri a dispărut de pe piaţă din cauza problemelor financiare pe care le are producătorul. Până la găsirea unei soluţii, doctorii de la materinitatea din Craiova trag un semnal de alarmă asupra situaţiei şi spun că riscăm să ne întoarcem cu 100 de ani în urmă în ceea ce priveşte medicina.

Oxitocinul nu se mai găseşte în farmacia maternităţii Craiova de trei luni. Femeile însărcinate l-au procurat singure din farmacii pentru că acesta costă doar 10 lei. Problema este că, de câteva zile, medicamentul nu se mai găseşte în nicio farmacie din Craiova.

"Situaţia este extrem de gravă. E unul din medicamentele care nu au înlocuitor şi fără de care ne întoarcem la o medicină dinainte de anii '60, de secol 19", susţine unul dintre medicii ginecologi.

Femeile care urmează să nască sunt disperate şi fiecare dintre ele încearcă pe toate căile să-şi procure medicamentul.

Medicii de la maternitatea din Craiova au încercat să împrumute medicamentul de la alte spitale din ţară însă situaţia este la fel peste tot.

Conducerea maternităţii spune că situaţia se datorează impasului financiar în care se află singurul producător şi distribuitor de oxitocin din România.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Craiova medicament nasteri
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close