Antena 3 CNN Actualitate Mazăre îl acuză pe Predoiu că blochează trecerea plajelor la hotelieri

Mazăre îl acuză pe Predoiu că blochează trecerea plajelor la hotelieri

Mazăre îl acuză pe Predoiu că blochează trecerea plajelor la hotelieri
Sursa foto: radu mazare
30 Apr 2009   •   15:07

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat că situaţia plajelor se complică, după ce ministrul Justiţiei nu a avizat OUG care dădea dreptul de asociere între Apele Române şi deţinătorii de spaţii de cazare, astfel încât aceştia din urmă să poată administra plajele.
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, convocase o şedinţă în care se discuta modul de administrare a plajelor publice când a primit vestea .
?Ministrul Justiţiei, liberalul Predoiu, consideră că nu este în regulă ca plajele să fie date prin asociere hotelierilor. Nu este în regulă, pentru că numai hotelierii şi deţinătorii de structuri de cazare pot să se asocieze, ci trebuie să fie dată plaja pe bază de licitaţie publică în concesiune sau închiriere şi poate să participe orice, adică exact cum a fost şi până acum. OUG a fost aprobată, dar nu a fost aprobată. Nu ştiu ce se va întâmpla cu plaja?, a declarat Mazăre, citat de Newsin.

Potrivit acestuia, Ministerul Justiţiei a ridicat două obiecţii în legătură cu actuala ordonanţă de urgenţă. Prima ar fi că este neconstituţională, iar cea de-a doua că este limitativă.

Dacă ordonanţa nu este publicată în Monitorul Oficial, Direcţia Apelor Dobrogea Litoral va organiza licitaţii pentru sectoarele de plajă rămase fără administrator.

Lunile trecute, DADL a reziliat toate contractele cu operatorii. O parte dintre aceştia au atacat decizia prin ordonanţă preşidenţială şi au câştigat, urmând să se judece pe fond. Aceştia au în continuare dreptul să administreze plaja.

?Sunt unele firme care au contestat în instanţă şi au câştigat, în prima instanţă la Tribunal, nu pe fond, ci prin ordonanţă preşidenţială să fie repuse în drepturi, sunt alte firme care au contestat în instanţă şi au pierdut şi sunt altele care nu au contestat în instanţă. Discutăm de bucăţile de plaje care au rămas libere şi ar fi urmat să intre sub incidenţa OUG. Celelalte repuse în contract urmează să îşi desfăşoare contractul până când se desfăşoară recursul de la Curtea de Apel. În orice caz, firmele nu vor mai face construcţii nelegale pe plajă, îşi vor desfăşura activitatea confroma contractului, fără subînchiriere, fără construcţii ilegale, discoteci şi alte bazaconii?, a declarat Mazăre.

Edilul Constanţei a mai afirmat că cel care ar trebui să lămurească problema este premierul Emil Boc. ?Nea Boc e şeful Guvernului, el ar trebui să rezolve problema asta. Îţi trebuie şapte facultăţi ca să înţelegi că plajele trebuie administrate de hotelieri? Dacă eram eu prim-ministru, era în vigoare şi erau împărţite în două săptămâni. Aşa ştie Boc să facă turism. Ce să fac mai mult de atât, să mă duc să fac greva foamei la Guvern??, a spus Mazăre.

?Văd plajele bălmăjite în pur stil românesc şi îmi pare rău că nu putem să facem şi noi ce fac toţi vecinii noştri?, a conchis primarul Constanţei.
Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi, prin ordonanţă de urgenţă, modificarea reglementărilor privind utilizarea plajei Mării Negre, care ar urma să fie exploatate de hotelieri în colaborare cu Administraţia Naţională Apele Române (ANAR).
Antena3.ro

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close