Antena 3 CNN Actualitate Medic la „Victor Babeș”: ”O pacientă infectată ne întreabă disperată ce poate face în situația ei… Dacă se poate vaccina pentru a se vindeca...”

Medic la „Victor Babeș”: ”O pacientă infectată ne întreabă disperată ce poate face în situația ei… Dacă se poate vaccina pentru a se vindeca...”

20 de pacienți nevaccinați și 3 vaccinați au mers la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București în garda medicului Casandra Bulescu. Aceasta povestește despre situația unei femei în stare gravă care întreba, la ATI, dacă se poate vaccina acum pentru a se vindeca.

Medic la „Victor Babeș”: ”O pacientă infectată ne întreabă disperată ce poate face în situația ei… Dacă se poate vaccina pentru a se vindeca...”
Sursa foto: Facebook / Casandra Bulescu
de Laura Dinu    |    21 Sep 2021   •   07:42

”Ultima gardă la COVID, 23 de prezentări:

20 de pacienți nevaccinați si 3 pacienți vaccinați.

Dintre pacienții vaccinați, niciunul nu are pneumonie, nu are necesar de oxigen, ci doar o infecție acuta de căi respiratorii superioare, putând fi tratați fără probleme la domiciliu.

Dintre cei nevaccinați, am întâlnit doua categorii: pe de-o parte insuficiențe respiratorii, cu comorbidități decompensate, iar pe de altă parte tineri fără alte boli și care se prezintă măcar cu pneumonie (daca nu și cu insuficiență respiratorie) și care necesită internarea.

A devenit o întrebare standard în anamneza dacă pacientul este vaccinat sau nu, iar la auzirea răspunsului « nu », nu pot sa nu întreb « de ce? ».

Pe lângă sfaturile primite de la diferiți « medici » împotriva vaccinului, majoritatea se teme de problemele pe termen lung aduse de vaccin. Însă nimeni din aceasta categorie de pacienți nu se gândește la impactul pe termen lung al bolii, la sindromul de long-COVID, la morbiditatea dată de boală, în ciuda vârstei tinere pe care o au.

Mi se pare uimitor ca oamenilor încă le este mai frica de vaccin, decât de boala, iar unii dintre pacienți rămân cu reticență față de vaccin inclusiv când ajung conectați la oxigen. Dacă era necesar un vaccin împotriva unei boli tropicale pentru o călătorie exotică, cu siguranță nu își mai puneau atâtea probleme legate de consecințele la distanta.

În fine, a doua zi după gardă, împreună cu îndrumătoarea mea, intru la vizita din terapie intensiva unde o pacientă ce necesita un flux de 75 L O2/min ne întreabă disperata ce poate face în situația ei… Daca se poate vaccina pentru a se vindeca.

Ei bine, vaccinul era soluția pentru a nu ajunge în terapie intensivă, și de altfel, singura soluție reală de a evita toate aceste drame pe care le vedem în fiecare zi.

Multa sănătate!”, scrie medicul pe o rețea socială. 

Ultima garda la COVID, 23 de prezentari: 20 de pacienti nevaccinati si 3 pacienti vaccinati. Dintre pacientii...

Publicată de Casandra Bulescu pe Duminică, 19 septembrie 2021

×
Subiecte în articol: coronavirus Casandra Bulescu
Parteneri
Salarii mai mari pentru unii angajaţi! Mii de bugetari, pe lista norocoasă
x close