x close

Medic depistat pozitiv cu coronavirus la Spitalul Județean Sf. Gheorghe

22 Mar 2020   •   16:45
Medic depistat pozitiv cu coronavirus la Spitalul Județean Sf. Gheorghe Pixabay

Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe a fost depistat pozitiv cu coronaviris, iar DSP Covasna a dispus, duminică, plasarea în carantină a mai multor secții ale unității medicale.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Covasna transmis, duminică, pacienții internați rămân pe perioada carantinei pe secțiile respective sub supraveghere medicală permanentă.

”În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, DSP Covasna a dispus a la Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán KristófSfântu Gheorghe, plasarea sub carantină a secțiilor obstetrică-ginecologie, neonatologie, respectiv sala de nașteri. Pacienții internați rămân pe perioada carantinei pe secțiile amintite sub supraveghere medicală permanentă. Momentan nici aceștia și nici personalul medical de pe secții nu prezintă simptome care ar da bănuieli de infectare cu COVID19-coronavirus. DSP Covasna a prelevat și va preleva probe de la persoanele implicate potrivit metodologiei valabile astăzi de testare a persoanelor”, se arată în comunicat.

Surse medicale au declarat, duminică, că decizia DSP Covasna a fost luată după ce un medic de la secția de obstretică-ginecologie a fost depistat pozitiv cu coronavirus după ce s-a întors dintr-o excursie la schi în Tirolul de Sud (Austria). Alți trei medici, contacți ai colegului depistat pozitiv, au fost testați la rândul lor și au fost izolați la domiciliu, în momentul de față așteptându-se rezultatele analizelor.

”Medicii respectivi au consultat peste 100 de persoane care au fost plasate în izolare la domiciliu”, au spus sursele.

Conducerea DSP Covasna a dispus ca toți pacienții cu patologie obstetrică-ginecologie să fie redirecționați către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc, fiind demarată o anchetă epidemiologică amplă, cu o durată de cel puțin 48 de ore la nivelul instituției,

De asemenea, s-a mai dispus decontaminarea imediată a spitalului.

”În perioada următoare măsurile ce urmează a fi luate vor fi în privința reintegrării personalului medical și luarea tuturor deciziilor în privința pregătirii în continuare a spitalului la primirea pacineților COVID-19. Atragem atenția celor care în ultima perioadă au intrat în contact cu angajații secțiilor amintite să se autoizoleze, împreună cu familia, la domiciliu 14 zile”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Covasna.

În județul Covasna 34 persoane sunt în carantină iar 1.367 persoane sunt autoizolate și monitorizate medical la domiciliu.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati