Antena 3 CNN Actualitate Cele mai noi informaţii despre medicul-erou Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la ATI Piatra Neamţ

Cele mai noi informaţii despre medicul-erou Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la ATI Piatra Neamţ

Medicul Cătălin Denciu, care se afla de gardă în momentul tragediei de la ATI din Piatra Neamț, a fost detubat la aproape o lună de la incendiul în care au murit mai mulţi bolnavi.

Cele mai noi informaţii despre medicul-erou Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la ATI Piatra Neamţ
de Georgiana Adam    |    13 Dec 2020   •   09:48

Cătălin Denciu a fost transferat la Spitalul Militar din capitala Belgiei, având arsuri pe 75% din suprafața corpului, după tragedia de la spitalul din Piatra Neamț.

Acesta a fost detubat recent, însă starea sa de sănătate este încă precară, potrivit digi24.ro.

Medicii au reușit să îi reconstruiască piciorul drept, însă Cătălin Denciu are nevoie de mai multe intervenții chirurgicale pentru arsurile pe care le are pe corp și, din păcate, încă nu a trecut de perioada critică, chiar dacă este detubat. 

Dr. Denciu nu a trecut de perioada critică, chiar dacă e detubat

De câte ori suferă intervenții chirurgicale, el este din nou intubat, pentru că sunt foarte dureroase. 

Începând de vineri, el a început să facă și kinetoterapie.

Arsurile suferite au fost destul de grave, pentru că în momentul în care a intrat să intervină în secția de terapie intensivă, echipamentul de protecție cu care era îmbrăcat a luat foc.

Medicul Cătălin Denciu va mai rămâne însă în spitalul din Belgia, cel mai probabil va petrece acolo sărbătorile de iarnă.

Dr. Denciu, cu arsuri pe 75% din corp, trimis în Belgia 

Cătălin Denciu, medicul din incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț, a suferit arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. El a fost transportat cu avionul în Belgia pentru tratament. 

Doctorul, în vârstă de 48 de ani, are arsuri pe 75% din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate. 

Medicul este căsătorit cu o doctoriţă şi au împreună doi copii. Pentru gestul său el a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. 

×
Subiecte în articol: Cătălin Denciu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close