Antena 3 CNN Actualitate Control la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce un medic a fost filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

Control la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce un medic a fost filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

Un medic de la Spitalul Alexandrescu din Capitală a fost surprins în timp ce participă la mai multe intervenții chirurgicale fără echipament de protecție, iar imaginile i-au determinat pe oficialii de la Direcția de Sănătate Publică București să trimită Inspecția Sanitară în control la unitatea spitalicească.

Control la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce un medic a fost filmat în timp ce operează fără echipament de protecție
Sursa foto: Foto: Antena 3
21 Feb 2020   •   13:09

Într-unul dintre cazuri, șefa Secției ORL a Spitalului Grigore Alexandrescu, medicul Adina Chiru, operează fără să respecte nicio normă de protecţie. Are ceas la mână și îi lipsesc mănușile de protecție și halatul.

Mai mult, nici copilul aflat pe masa de operație nu este acoperit cu un câmp operator, așa cum cere procedura.

Pus în fața acestor imagini, managerul unității sanitare i-a spus reporterului Antena 3 că există proceduri chirurgicale la care medicul nu este obligat să poarte echipament de protecție.

Ministerul Sănătății a anunțat că va trimite Corpul de Control și Inspecția Sanitară la Spitalul Alexandrescu din Capitală.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că o echipă a Inspecției Sanitare a mers în control la Spitalul Grigore Alexandrescu și se așteaptă un raport.

Citește și: Reprezentantul pacienților: „Ne-am obișnuit să ignorăm problema”

”Ce mai este de comentat? După ce că o parte profesională în care nu se respectă nicio procedură și niciun protocol, e completată și de o parte umană care nu a învățat din greșelile altora, nu rămâne decât să nu dăm nicio circumstanță atenuantă. Deja Direcția de Sănătate Publică București a trimis Inspecția Sanitară la Spitalul Grigore Alexandrescu”, a spus Nelu Tătaru, la Antena 3.

Secretarul de stat Nelu Tătaru, chirurg de profesie, a afirmat că prin nerespectarea protocolului pacientul este expus infecțiilor intraspitalicești.


 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close