Antena 3 Actualitate Medicamentul pe care îl iei atunci când te doare capul ţi-ar putea aduce moartea. Specialişti: "Creşte riscul apariţiei bolilor vasculare"

Medicamentul pe care îl iei atunci când te doare capul ţi-ar putea aduce moartea. Specialişti: "Creşte riscul apariţiei bolilor vasculare"

de O.P.    |    14 Feb 2013   •   05:54
Medicamentul pe care îl iei atunci când te doare capul ţi-ar putea aduce moartea. Specialişti: "Creşte riscul apariţiei bolilor vasculare"

 Unul dintre cele mai folosite medicamentele din România ar putea fi periculos pentru pacienţi. Potrivit unui studiu realizat de specialiştii europeni, medicamentul - un antinflamator folosit pe scară largă - creşte riscul apariţiei bolilor vasculare.

Cei care folosesc antiinflamatorul sunt expuşi la infarct sau accident cerebral. Agenţia Europeană a Medicamentului a început, vara trecută, o analiză a produselor care conţin medicamentul antiinflamator pentru a stabili în ce măsură acesta favorizează apariţia bolilor cardio vasculare.
Un studiu publicat în PLOS Medicine arată cât de răspândit este acest medicament, deşi se ştie că utilizarea lui măreşte riscul apariţiei atacului de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale la pacienţii vulnerabili. 

Diclofenac face parte din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS) şi se găseşte pe lista medicamentelor esenţiale în 74 de ţări ale lumii, în 15 ţări fiind cel mai utilizat AINS.

Medicamentul e folosit pentru tratamentul durerii şi inflamaţiilor, în afecţiunile artritice şi în tulburări musculare. Medicamentul e autorizat în statele membre ale Uniunii Europene şi se află pe piaţă într-o gamă largă de denumiri comerciale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close