Antena 3 CNN Actualitate Mai mulţi medici sunt acuzaţi că au făcut proceduri medicale estetice fără autorizație, în Capitală

Mai mulţi medici sunt acuzaţi că au făcut proceduri medicale estetice fără autorizație, în Capitală

Mai mulți medici au fost plasați sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție fiind acuzați de exercitarea fără drept a unei profesii și înșelăciune. Aceștia ar fi făcut în Capitală proceduri medicale fără să fie autorizați.

Mai mulţi medici sunt acuzaţi că au făcut proceduri medicale estetice fără autorizație, în Capitală
de Claudia Popovici    |    06 Iun 2022   •   16:51

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii au dispus plasarea sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de 9 inculpați. Printre aceștia se găsesc cinci medici stomatologi, un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă, un medic rezident în specializarea dermatovenerologie și un fizioterapeut.

Față de aceștia procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune.

De asemenea, față de un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă s-a dispus efectuarea urmăririi penale pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Conform procurorilor, în anii 2020 și 2021, în cadrul unei clinici de înfrumusețare din București, inculpații ar fi exercitat fără drept profesia de medic specialist fără a deţine autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege. Aceștia ar fi efectuat diverse proceduri medicale, cum ar fi volumizare buze, rinocorecție, umplere cearcăne și augmentare bărbie cu acid hialuronic, terapii intravenoase cu ozon, proceduri de mezoterapie etc.

Procurorii susțin că pacienții ar fi fost induși în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv a calității de medic specialist, cu scopul de a obţine un folos patrimonial injust reprezentat de sumele de bani achitate de către pacienţi către clinica menționată.

În cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi faţă de clinică, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii și înşelăciune.

Din probele administrate a rezultat că clinica ar fi pus la dispoziţie sala de intervenţie şi aparatura medicală proprie sau închiriată mai multor medici, pentru a exercita fără drept profesia de medic specialist prin efectuarea de proceduri medicale unor pacienţi, cunoscând faptul că medicii nu deţineau autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege pentru aceste proceduri, totodată inducând în eroare mai mulţi pacienţi.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close