Antena 3 CNN Actualitate Medicul de la Maternitatea Bucur, prins luând mită pentru o naştere, va fi cercetat în libertate

Medicul de la Maternitatea Bucur, prins luând mită pentru o naştere, va fi cercetat în libertate

Medicul de la Maternitatea Bucur, prins luând mită pentru o naştere, va fi cercetat în libertate
Sursa foto: Foto: editorsopinion.com
de M.Z.    |    28 Aug 2012   •   14:59

Medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, care a fost prins în flagrant luând mită 700 de lei de la soţul unei femei căreia urma să-i facă o cezariană, va fi cercetat în libertate, a decis, marţi, Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Instanţa a judecat, marţi, recursul procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti (TB) din 17 august, prin care a fost respinsă propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Acum, medicul va fi cercetat în libertate şi fără să îi fie impusă vreo măsură restrictivă, potrivit deciziei definitive de marţi a CAB.

Doctorul Conea a fost prins în flagrant, pe 16 august, în timp ce primea 700 de lei de la soţul unei femei pe care medicul urma să o opereze de cezariană, anterior acesta refuzând 300 de lei, pe motiv că suma este insuficientă, potrivit Parchetului Capitalei.

Soţul femeii a sesizat anchetatorii, reclamând că medicul Mircea Conea a condiţionat efectuarea operaţiei de cezariană de primirea unei sume de bani, s-a arătat într-un comunicat al Parchetului.

Anterior sesizării, soţul femeii îi dăduse medicului Mircea Conea suma de 300 de lei, pe care acesta i-a restituit-o "pe motiv că este insuficientă, condiţionând actul medical de primirea sumei de 700 de lei", a precizat Parchetul Capitalei.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Mircea Conea, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul Sfântul Ioan - Secţia Maternitatea Bucur.

Femeia care urma să fie operată de Conea a născut ajutată de medicul ei curant. Mama şi nou-născutul sunt în stare bună.

Directorul Spitalului "Sfântul Ioan", de care aparţine Maternitatea Bucur, Alexandu Ciocâlteu, a declarat că medicul Mircea Conea lucrează de 30 de ani în spital, are actele depuse pentru pensionare şi are o suferinţă hepatică foarte gravă.

Consiliul de administraţie al Spitalului "Sfântul Ioan" a decis urgentarea dosarului de pensionare al lui Conea începând cu 1 septembrie şi schimbarea medicului coordonator de la conducerea Maternităţii Bucur, a precizat, ulterior, Ciocâlteu.


×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close