Antena 3 CNN Actualitate Noi informații despre medicul erou transferat în Belgia. Care este starea sa acum

Noi informații despre medicul erou transferat în Belgia. Care este starea sa acum

Ministerul Sănătății a transmis, vineri, informații noi privind starea medicului erou de la Piatra Neamț. Potrivit reprezentanților ministerului, starea medicului Cătălin Denciu este stabilă.

Noi informații despre medicul erou transferat în Belgia. Care este starea sa acum
de Dan Gabor    |    20 Noi 2020   •   18:47

„Din informațiile primite, pacientul este intubat, stabil, sub tratament specific”, au transmis vineri seara reprezentanții Ministerului Sănătății.

Potrivit acestora, medicii tratează arsurile medicului.

Medicul Cătălin Denciu de la Spitalul Județean Piatra Neamț a fost transferat de la București la Bruxelles după ce a suferit arsuri grave când a încercat să salveze pacienții din incendiul izbucnit sâmbătă în Terapia Intensivă a spitalului.

Incendiu puternic la spitalul din Piatra Neamț

Două saloane de Terapie Intensivă au fost cuprinse de flăcări sâmbăta trecută. Aici se aflau nu mai puțin de 16 pacienţi în stare critică, ce primeau îngrijiri în medicale pe secţia ATI-COVID a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Noi detalii din ancheta spitalului groazei. Care ar fi fost adevărata cauză a incendiului

Noi detalii uluitoare ies la iveală din cadrul anchetei de la spitalul groazei din Piatra Neamț. Potrivit unor surse, cauza incendiului ar fi fost supraîncălzirea mai multor prelungitoare de calitate slabă, iar izbucnirea incendiului ar fi dus și la o explozie.

Filmul tragediei de la Piatra Neamț. Ce s-a întâmplat imediat după ce izbucnit incendiul

Antena 3 a refăcut filmul tragediei de la Piatra Neamț. Salvatorii au ajuns în 5 minute la spital și au stins flăcările de pe etajul 2 al unității sanitare în aproximativ 20 de minute.

150 de pompieri au intervenit la fața locului, dar era deja prea târziu pentru pacienții aflați în saloanele de pe secția de Terapie Intensivă.

Spitalul din Piatra Neamț va fi dat în judecată. Rudele îndoliate cer daune uriașe!

Avocatul Adrian Cuculis declară că a încheiat un contract cu Toma Valentin, fiul decedatului Toma Ion, și cere despăgubiri de 1 milion de euro spitalului din Piatra Neamț.

Potrivit avocatului, plângerea va fi împotriva spitalului și după se extinde pe cine avea atribuții de verificare.

Plângere penală după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț

”Am încheiat deja contract cu Toma Valentin, fiul decedatului Toma Ion, și cerem despăgubiri de 1 milion de euro spitalului. Suntem în discuții și cu un alt client, rudă îndoliată”, spune Adrian Cuculis.

”Noi mergem pe plângere penală pentru ucidere din culpă. (...) Plângerea va fi împotriva spitalului și dupa se extinde pe cine avea atribuții de verificare. E vorba de Toma Valentin, fiul lui Toma Ion. Cu Toma avem contract semnat.

Suntem în discuții și cu altcineva”, a declarat avocatul, în exclusivitate pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: medic Piatra Neamț Cătălin Denciu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close