Antena 3 CNN Actualitate Medicul Mihai Lucan, acuzat de delapidare. Urmează să fie adus în București pentru audieri. Prejudiciul se ridică la peste un milion de euro

Medicul Mihai Lucan, acuzat de delapidare. Urmează să fie adus în București pentru audieri. Prejudiciul se ridică la peste un milion de euro

Medicul Mihai Lucan, acuzat de delapidare. Urmează să fie adus în București pentru audieri. Prejudiciul se ridică la peste un milion de euro
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Dec 2017   •   10:25

Update: Procurorii DIICOT se află în continuare în casa medicului Mihai Lucan. Potrivit anchetatorilor, acesta ar urma să fie adus la audieri în București. Cunoscutul medic este acuzat de delapidare. Prejudiciul se ridică la un milion de euro.

„Nu există nicio dovadă că au fost comise faptele de domnul profesor Lucan sau de Ciprian Lucan. Se bazează pe niște estimări pe care le-au făcut nu se știe cum, nu există o expertiză”, a declarat avocatul medicului Mihai Lucan.

Știre inițială: Procurorii DIICOT fac miercuri dimineaţă cinci perchezitii la Cluj, una fiind la o clinică medicală privată, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infractional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinte deosebit de grave, printre cei vizaţi fiind şi medicul Mihai Lucan.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, conumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3000 şi 6.700 euro/intervenţie.

Pe lângă medicul Mihai Lucan, suspecţi în acest dosar mai sunt Valeriu Ciprian Mihai Lucan Dan Emil Fofiu Sânpetreanu, care, potrivit procurorilor au constituit un grup infracţional organizat, în calitate de angajaţi ai Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul institutului., respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul clinicii medicale aparţinând SC LUKMED SRL, entitate prin intermediul căreia susnumiţii şi-au promovat interesele.   
     
Perioada vizată este începutul anului 2005 - sfârşitul anului 2016, când, prin faştele lor, suspecţii au prejudiciat institututl cu o sumă în cuantum de 5.169.406,91 lei.
 
Această sumă reprezintă contravaloarea serviciilor medicale constând în determinările anatomo-patologice, a spitalizării unui mare număr de pacienţi şi a materialelor/bunurilor cu destinaţie în domeniul sanitar utilizate în cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

×
Parteneri
Horoscop 25 septembrie - 1 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close