Antena 3 CNN Actualitate Medicul care i-a replantat mâinile Alexiei, decorat de președintele României cu Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de ”Cavaler”

Medicul care i-a replantat mâinile Alexiei, decorat de președintele României cu Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de ”Cavaler”

Medicul minune Sidonia Susanu, cea care i-a salvat viața Alexiei, fetița cu mâinile amputate de la Iași, a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis.

Medicul care i-a replantat mâinile Alexiei, decorat de președintele României cu Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de ”Cavaler”
Sursa foto: Facebook/ Dr. Sidonia Susanu
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Dec 2023   •   17:15

Medicul a realizat o operație minune în cazul fetei care a rămas facă ambele mâini în urma unui grav accident rutier. 

În câteva zile se face un an de la accidentul în care Alexia își pierdea ambele brațe. În noaptea de vineri spre sâmbătă, 16 decembrie 2022, autocarul care îi ducea pe artiști, ansamblul din care Alexia și fratele ei făceau parte, la un festival din Slobozia a derapat într-o curbă. Ce a urmat a fost cumplit.

În urma impactului, Alexia a rămas cu brațele amputate. Fata a fost dusă iniţial la spitalul din Paşcani. Medicii de acolo au făcut eforturi să o transfere în siguranţă la Iaşi, unde în cel mai scurt timp începea o intervenţie de excepţie.

La intervenția care a durat aproape 20 de ore au participat șase chirurgi, doi medici ortopezi, trei anesteziști și trei echipe de asistente, dar și Sidonia Susanu, medicul care nu s-a desprins de fată timp de 20 de ore, cât a durat operația.

Citește și: Castelul Dracula din comuna Arefu a fost inaugurat astăzi, de Ziua Națională a României

În cele din urmă, operația a fost un succes. După zile întregi de stat în spital, Alexia și-a petrecut noaptea dintre ani, acasă, alături de prieteni și familie. Conform ziaruldeiasi, legătura dintre cele două este una foarte strânsă, iar pentru eforturile depuse, medicul a fost decorat aseară de către președintele Klaus Iohannis.

Mesajul transmis de medicul din Iași

"Cu deosebită onoare și bucurie am primit azi, în ziua Sfântului Andrei, cu ocazia Zilei Naționale a României, cea mai înaltă distincție sanitară oferită de Statul Român:

Ordinul “Meritul Sanitar”în grad de “Cavaler. 

Va mulțumesc vouă, tuturor celor care zi de zi sunteți alături de mine pentru a face bine. Doar împreună putem aduce alinare și speranța pacienților noștri.

La mulți ani România!"

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close