Antena 3 Actualitate Medicul Tudor Ciuhodaru: Dacă purtați o mască textilă, nu faceți niciodată această greșeală!

Medicul Tudor Ciuhodaru: Dacă purtați o mască textilă, nu faceți niciodată această greșeală!

de Laura Dinu    |    04 Aug 2020   •   23:40
Medicul Tudor Ciuhodaru: Dacă purtați o mască textilă, nu faceți niciodată această greșeală!
Sursa foto: Hepta

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre importanța purtării măștilor de protecție și despre diferența între o mască chirurgicală și una din material textul. Acesta a precizat că alegerea domniei sale ar fi, întotdeauna, cea chirurgicală.

"Între o mască textilă şi una chirurgicală eu aş alege cea de-a doua variantă. Însă indiferent de ce tip de mască folosim, esenţial este ca aceasta să fie purtată şi înlocuită corect. Dacă nu sunt spălate corect mâinile înainte de a atinge masca, dacă nu este fixată corect şi scoasă corect, înseamnă că eficienţa ei e pusă sub semnul întrebării.

Tudor Ciuhodaru: Nu dezinfectați niciodată măștile textile cu produse pe bază de clor sau alcool

Iar în ceea ce priveşte măştile reutilizabile, textile, este foarte important un lucru: nu le dezinfectaţi cu produse pe bază de alcool sau clor. Aceste substanţe distrug textura materialului, iar eficienţa măştii scade. Dacă este o mască textilă, se pune în chiuvetă, se spală bine cu detergent şi, eventual, poate fi şi călcată cu fierul înainte de utilizare", a spus Tudor Ciuhodaru pentru DCNews.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close