Antena 3 CNN Actualitate Mehedinţi: A fost repusă în funcţiune ecluza românească de la Barajul Porţile de Fier I

Mehedinţi: A fost repusă în funcţiune ecluza românească de la Barajul Porţile de Fier I

Mehedinţi: A fost repusă în funcţiune ecluza românească de la Barajul Porţile de Fier I
Sursa foto: Foto: infoconstructii.com
06 Oct 2012   •   18:42

Ecluza românească de la Barajul Porţile de Fier I a fost repusă sâmbătă în funcţiune, după ce aproape timp de un an şi jumătate a fost închisă  pentru efectuarea ultimei etape a lucrărilor de reabilitare.
   
Administratorul judiciar al Hidroelectrica SA, Remus Borza, a declarat că ecluza românească va funcţiona din acest moment la parametrii europeni şi că investiţiile au fost finanţate doar din bugetul propriu al societăţii, urmând ca în perioada următoare şi Guvernul să contribuie pentru acoperirea cheltuielilor.
   
'Prin repunerea în funcţiune a acestui obiectiv, indicele de tranzitare a navelor fluviale prin ecluză a crescut considerabil. Din păcate, ecluza nu aduce profit pentru Hidroelectrica, ci doar pentru instituţiile cu responsabilităţi de administrare a transportului naval. Din acest motiv se impune ca şi Guvernul să sprijine financiar investiţia făcută aici', a susţinut Borza.
   
La eveniment au participat secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu, prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Draghiea, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale.

×
Subiecte în articol: mehedinti
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close