Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo 20 noiembrie - 21 decembrie 2020. Val de aer rece şi ninsori, până de Moş Nicolae. Cum va fi vremea până la sfârşitul anului

Prognoza meteo 20 noiembrie - 21 decembrie 2020. Val de aer rece şi ninsori, până de Moş Nicolae. Cum va fi vremea până la sfârşitul anului

Vremea se va răci accentuat în următoarele două săptămâni, începând chiar de astăzi, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo 20 noiembrie - 21 decembrie 2020. Val de aer rece şi ninsori, până de Moş Nicolae. Cum va fi vremea până la sfârşitul anului
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    20 Noi 2020   •   09:30

În intervalul vineri, 20 noiembrie, ora 12:00 - sâmbătă, 21 noiembrie, ora 17:00, este în vigoare o atenționare meteorologică de ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului.

Apoi, de luni, urmează două săptămâni reci, cu temperaturi sub cele normale perioadei, urmate de alte săptămâni cu vreme ceva mai caldă.

Iată prognoza meteo pentru perioada 23 noiembrie - 21 decembrie, emisă, vineri, de meteorologi.

Două săptămâni de vreme rece, cu temperaturi sub normalul perioadei

Săptămâna 23 – 30 noiembrie

Cu excepția regiunilor nord-estice, unde temperatura medie a aerului va fi apropiată de cea normală pentru această perioadă, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în extremitatea de vest a țării. 

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. 

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare, la nivelul întregii țări.

Din 7 decembrie, vremea se încălzeşte

Săptămâna 7 – 14 decembrie

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în general în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 14 – 21 decembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo vreme ninsori
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close