Antena 3 CNN Actualitate Meteorologii ar putea emite o nouă avertizare de vreme rea. Continuă să ningă în mai multe zone ale ţării

Meteorologii ar putea emite o nouă avertizare de vreme rea. Continuă să ningă în mai multe zone ale ţării

Meteorologii ar putea emite o nouă avertizare de vreme rea. Continuă să ningă în mai multe zone ale ţării
de O.P.    |    06 Dec 2012   •   06:05

Ninsorile vor continua şi astăzi, după ce miercuri a nins în partea de vest şi centru a ţării. Mai mult,  meteorologii spun că peste câteva ore ar putea emite o nouă avertizare de vreme rea. Stratul de zăpadă măsoară deja câţiva centimetri în mai multe judeţe ale ţării, drept urmare Ministerul de Interne a activat toate comandamentele locale de iarnă.

Meteorologii avertizează că vremea se va menţine rece şi în următoarele zile şi va continua să ningă. În Harghita, autorităţile nu au putut face faţă ninsorii.

Ministrul de Interne, Mircea Duşa s-a arătat nemulţumit că în Harghita nu au fost contractate lucrările de deszăpezire pe drumurile judeţene

"Nu ne jucăm aici de-a administraţia, la Baile Harghita sau nu stiu in care zona izolata trebuie sa curete drumul. Este neglijenţă, nu puteţi să-mi spuneţi că s-au organizat trei licitaţii şi nu a venit nimeni, de ce nu aţi organizat licitaţiile de anul trecut?", a declarat ministrul MAI.

Şi la Deva a nins din abundenţă, iar stratul de zăpadă măsoară deja peste 20 de centimetri. Autorităţile spun, însă, că iarna nu i-a luat prin surprindere.

La Tîrgu Mureş a nins de la primele ore ale dimineţii. Până când drumarii nu au curăţat şoseaua, s-a circulat greu.

Copii s-au bucurat cel mai mult de ninsoare. La munte, zăpada are deja un strat de peste 50 de centimetri.

În zonele de munte, ninsorile vor continua şi în următoarele zile.



×
Subiecte în articol: ninsoare zapada
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close