Antena 3 CNN Actualitate Metoda rapidă și sigură pentru asigurarea locuinței | Liniștea de după dezastru

Metoda rapidă și sigură pentru asigurarea locuinței | Liniștea de după dezastru

Din luna mai, românii își pot încheia asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor mult mai ușor, prin accesarea site-ului ghișeul.ro.

Metoda rapidă și sigură pentru asigurarea locuinței | Liniștea de după dezastru
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Sep 2023   •   20:14

Cea mai folosită platformă online în relația dintre cetățeni și administrația publică, ghișeul.ro, reprezintă o metodă rapidă și sigură pentru ca locuințele să fie puse la adăpost din punct de vedere financiar în fața catastrofelor naturale.

Cutremurele care au lovit Oltenia în acest an, dar și fenomenele meteo extreme care au provocat inundații și alunecări de teren în zonele considerate, până acum, sigure pentru locuit au arătat cât de importantă este asigurarea la timp a locuințelor, înainte ca dezastrele naturale să producă pagube.

Din luna mai, asigurarea locuințelor poate fi încheiată mult mai ușor, accesând ghișeul.ro, fiind vorba despre o metodă digitală simplă, sigură și la îndemână în era internetului.

Întreaga procedură durează doar câteva minute. Pe site-ul ghișeul.ro, în secțiunea "Asigurări împotriva dezastrelor naturale", se dă click pe butonul "Încheie asigurare PAD", se introduc datele personale, apoi se urmează pașii pentru achiziționarea asigurării.

Citește și: Asigurarea obligatorie, salvarea familiilor afectate de inundaţii | Liniştea de după dezastru

Plata se face online, iar documentul va fi emis tot în format electronic.

Pe ghișeul.ro, din contul în care românii își plătesc taxele și impozitele, pot vedea și când expiră polița PAD și pot încheia o asigurare obligatorie nouă.

"În afară de ghișeul.ro, polița PAD poate fi cumpărată și de pe site-ul paidromania.ro, accesând butonul roșu, dar și de la orice birou de asigurări din țară. În curând, veți putea cumpăra polița PAD și de la primărie", informează Cosmin Tudor, director de Dezvoltare PAID România.

În România, unu din cinci locuitori a încheiat o poliță de asigurare pentru locuință. Numărul ar putea crește odată cu noua metodă digitală de plată a asigurării.

×
Subiecte în articol: Liniştea de după dezastru
Parteneri
George Tuță câștigă Primăria Sectorului 1. Numărătoarea voturilor s-a încheiat
x close