Antena 3 CNN Actualitate Metoda prin care îţi poţi reduce ratele la bancă. Secretul pe care toți românii trebuie să-l cunoască | ”Am descoperit treaba asta din greșeală”

Metoda prin care îţi poţi reduce ratele la bancă. Secretul pe care toți românii trebuie să-l cunoască | ”Am descoperit treaba asta din greșeală”

Un consultat financiar a prezentat o metodă prin care românii pot reduce ratele la bancă în doi pași.

Metoda prin care îţi poţi reduce ratele la bancă. Secretul pe care toți românii trebuie să-l cunoască | ”Am descoperit treaba asta din greșeală”
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   16:00

Victor Apetrei a dezvăluit o strategie pe care băncile preferă să o țină ascunsă, dar care poate ajuta românii să obțină o dobândă mai mică.

Orice cetățean român poate să aplice acești pași.

Prin intermediul rețelelor de socializare, Victor Apetrei a împărtășit trucul pe care l-a descoperit întâmplător, lucrând cu un client.

Acesta venise să solicite o refinanțare, dar s-a ales cu rate mai mici la aceeași bancă.

"Dacă ai credit la bancă, uite aici un truc perfect legal, prin care să-și scazi imediat dobânda. Am descoperit treaba asta din greșeală, împreună cu un client de-al meu, căruia îi făceam o cerere de refinanțare, asta pentru că dobânda pe care o plătea la banca lui actuală era mult peste media pieței.

I-am obținut acestui client al meu o ofertă de la o bancă, competitoare, cu o dobândă avantajoasă care îi scădea cu 650 de lei rata lunară, păstrându-i accesași perioadă de credit. Deci îl ajuta, practic, să plătească mult mai puțini bani până la finalul creditului”, a povestit Victor Apetrei pe Facebook.

Cum poți să reduci ratele la bancă

Consultantul financiar a relatat cum, atunci când a găsit o ofertă mai avantajoasă pentru un client, operatorii bancari au intervenit.

Aceștia i-au propus o ofertă care l-a determinat pe client să rămână la aceeași bancă, fără a fi necesar să se mute la o altă instituție financiară.

În plus, acesta a reușit să își diminueze ratele la bancă cu 650 de lei.

"Atunci când clientul meu a mers să solicite transferul, s-a întâmplat ceva interesant! Banca la care era deja client i-a făcut o ofertă similară celei de la alta bancă, dorind să își păstreze clientul.

Astfel, acesta nu a fost nevoit să suporte din nou costurile de dosar sau să treacă prin birocrația semnării multiplelor acte.

Practic, a obținut aceeași dobândă, la fel de avantajoasă, fără a fi nevoie să migreze între bănci, pur și simplu pentru că și-a exprimat dorința de a părăsi instituția actuală.

Și la finalul zilei, rata sa s-a redus cu 650 de lei. Deci, dacă ai un credit ipotecar și nu vrei să te complici cu transferuri de la o bancă la alta, dar dorești să îți reduci cheltuielile, iată ce poți face”, a explicat consultantul financiar.

Cei doi pași prin care îți scazi dobânda

Victor Apetrei a spus că e nevoie de doar doi pași ca să-ți reduci ratele la bancă. Iată cum trebuie să procedezi:

"Pasul 1: Spune-i băncii la care ai creditul că ai găsit o oferă mai bună, cu 5,8% dobândă fixă și că vrei să te muți.

Pasul 2: Ia acasă cererea și până diseară sau până a doua zi lucrătoare, șansele sunt că vei primi un telefon de la banca la care ești.

Își vor oferi aceeași ofertă sau poate un pic mai bună, ca să nu pleci de la ei. Băncile au foame foarte mare în perioada asta și încearcă să capete fiecare cât mai mult din cota de piață a clienților pe credite”, a conchis consultantul financiar.

×
Subiecte în articol: rate bancă romani
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close