Antena 3 CNN Actualitate Metoda revista, cea mai nouă modalitate de furt la bancomat (VIDEO)

Metoda revista, cea mai nouă modalitate de furt la bancomat (VIDEO)

Metoda revista, cea mai nouă modalitate de furt la bancomat (VIDEO)
10 Dec 2009   •   20:23

Putem vorbi despre orice fel de criză în România: politică, financiară. Cu o excepţie, cea de imaginaţie. O demonstrează câteva filmuleţe postate pe Internet de un clujean, care a reuşit să surprindă cea mai nouă metodă de furat folosită în România. Vă mai spunem doar atât: atenţie mare când scoateţi banii de la bancomat.

Se întâmplă ziua în amiaza mare, chiar în centrul oraşului. Pe stradă sunt zeci de oameni. Culmea, cu cât sunt mai mulţi, cu atât mai bine, pentru că după lovitură, hoţul se face mai uşor nevăzut. Îl observăm, puţin stingher, la 2-3 metri de bacomat. Şi de potenţiala victimă, care...
"E concentrată la ce face, din spate o altă persoană observă operaţiunea", explică inspectorul Gina Pop, purtător de cuvânt IPJ Cluj.

Tânărul aşteaptă până când victima alege suma de bani pe care vrea să o retragă, iar apoi se apropie. Sub pretextul că vrea să-i vândă o revistă, se bagă insistent în sufletul omului. De fapt, acoperă cu revista banii pe care bancomatul tocmai i-a eliberat. "Suspecţii plasează ziarul peste fantă, se bazează pe neglijenţa victimei", a continuat explicaţiile Gina Pop.

Hoţul ia banii şi pleacă. Omul se întoarce cu faţa spre bancomat, dar mai găseşte doar chitanţa. Nu este totuşi o metodă uşoară. O demonstrează cele trei filmuleţe de amator postate pe Internet. Spre exemplu, la prima tentativă, clientul a fost prost ales. E bărbat, înalt şi îl alungă cu uşurinţă pe aşa-zisul vânzător.

Sprijinit de un stâlp hoţul îşi evaluează şansele. E tânără, singură, deci pradă uşoară. Iniţial rămâne la distanţă. Se apropie abia după ce fata a cerut banii. Filmarea este făcută de departe şi nu surprinde momentul în care hoţul reuşeşte să-i ia. Din păcate, nu există nicio îndoială că a reuşit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, în total tinerii au obţinut 2.000 de lei în urma jafurilor. Tânărul de 21 de ani a fost arestat pentru 29 de zile, iar cel mai mic pentru 15. Ambii sunt cercetaţi acum pentru furt calificat.



Observator

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close