Antena 3 CNN Actualitate Metode ingenioase folosite de contrabandişti pentru a nu fi prinşi: Ţigări în pungi vidate sau în cutii de suc

Metode ingenioase folosite de contrabandişti pentru a nu fi prinşi: Ţigări în pungi vidate sau în cutii de suc

Metode ingenioase folosite de contrabandişti pentru a nu fi prinşi: Ţigări în pungi vidate sau în cutii de suc
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    27 Sep 2012   •   16:31

Contrabandiştii de ţigări din Serbia folosesc cele mai ingenioase metode pentru a nu fi descoperiţi de vameşi sau de câinii specializaţi ai poliţiştilor de frontieră de la Porţile de Fier I, scrie Mediafax.

Spre exemplu, poliţiştii de frontieră au descoperit 326 de pachete cu ţigări ambalate în pungi vidate şi ascunse în portbagajul unui autoturism. Pachetele erau puse câte două, patru sau şase în pungi din plastic vidate, cu scopul de nu fi găsite de câinii specializaţi în depistarea tutunului, în Vama Porţile de Fier I.

De asemenea, într-o cutie de suc goală au fost descoperite 16-20 de pachete cu ţigări. Un contrabandist a golit sucul din cutii, a pus pachetele cu ţigări în interior şi ca să se asigure că atunci când este verificată aceasta are greutatea de doi-trei litri, cât are o cutie cu suc, a lipit plăcuţe metalice pe pereţii ambalajului.

Profitul la o astfel de cutie încărcată cu ţigări, calculat de poliţiştii de frontieră este de 15 euro.

În primele opt luni ale anului, poliţiştii de frontieră din Mehedinţi au confiscat peste 60.000 de pachete cu ţigări, pe care traficanţii au încercat să le introducă ilegal din în ţară.

×
Subiecte în articol: tigari vamesi mehedinti
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close