Antena 3 CNN Actualitate "Mi-aş dori ca din fiecare copil să facem un instrument pentru orchestră şi din care să iasă o SIMFONIE"

"Mi-aş dori ca din fiecare copil să facem un instrument pentru orchestră şi din care să iasă o SIMFONIE"

"Mi-aş dori ca din fiecare copil să facem un instrument pentru orchestră şi din care să iasă o SIMFONIE"
de O.P.    |    22 Apr 2013   •   05:38

Tot ce am construit în ani de zile se poate nărui într-o clipă de neatenţie. Un simplu accident poate schimba întreaga existenţă a unui copil înainte de a începe. Cele mai multe accidente pot fi, însă, evitate, dacă învăţăm cum să ne protejăm copiii. Cei care-şi petrec copilăria în spitale îşi amintesc mai rar să zâmbească şi au privirea unor oameni mari.

La doar patru ani şi după10 operaţii, Betty a învăţat să se bucure în felul ei de viaţă.  Trist este că unii părinţi nu ştiu să pună preţ pe sănătatea copiilor lor.

Dani s-a electrocutat într-o zi, după şcoală. S-a urcat pe un tren şi prin trupul lui au trecut mii de volţi. A ajuns la spital mai mult mort decât viu.

E nevoie de timp pentru ca rănile să se vindece. Uneori, ani de zile.

Dr. Dan Enescu: Trebuie sa lucrezi si la cicatricile de pe creier. Pentru mine este foarte important. Incerci sa le explici din prima clipa ca
daca lucrurile astea s-au petrecut la suprafata, tot ce este minunat in ei este pe dinauntru.

Dan Enescu: "MI-am pus aceasta intrebare. De ce atat de multi aleg Medicina? Răspunsul este simplu. Pentru ca practic stand aici o perioada lunga, suferind interventii poate si de ordinul zecilor, ei stiu mai mult decat noi.

Iar ei vor să înveţe.

Dr. Dan Enescu: Suntem o natiune care chiar ne iubim copiii. Cred ca avem nevoie de instrumentele cu care sa aflam cum sa iubim. Mi-as dori ca din fiecare copil sa putem sa facem un instrument pentru orchestra, si din care sa iasa o simfonie care sa se auda foarte frumos".




×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close