Antena 3 CNN Actualitate Un microbuz plin cu copii s-a ciocnit cu un autoturism, în Buzău. Sunt mai mulţi răniţi, a fost activat planul roşu, intervin 9 autospeciale

Un microbuz plin cu copii s-a ciocnit cu un autoturism, în Buzău. Sunt mai mulţi răniţi, a fost activat planul roşu, intervin 9 autospeciale

Un accident grav a avut loc marți în județul Buzău, între un microbuz de transport persoane și un autoturism, fiind activat planul roşu.

Un microbuz plin cu copii s-a ciocnit cu un autoturism, în Buzău. Sunt mai mulţi răniţi, a fost activat planul roşu, intervin 9 autospeciale
de Georgiana Adam    |    25 Apr 2023   •   14:05

Autoritățile sunt în alertă şi mai multe echipaje au fost solicitate la locul accidentului.

Conform IGSU, în accident au fost implicate un microbuz de transport persoane și un autoturism și s-a produs între localitățile Măgura și Ciuta.

Pentru că numărul persoanelor implicate este mare, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Primele informații furnizate de Prefectura Buzău arată că microbuzul transporta copii.

Nouă persoane sunt la UPU, dintre care şapte copii

UPDATE - Potrivit celor mai noi informaţii, nouă persoane sunt transportate la UPU: doi adulți, şase copii, iar în cazul unui al şaptelea copil salvarea a fost chemată acasă.

-------------

Din primele evaluări reiese că sunt trei victime din autoturism. Este vorba despre persoane rănite. Copiii din microbuz au coborât și au fost preluați de părinți.

Potrivit primelor informaţii, trei copii din microbuz necesită îngrijiri medicale şi sunt conștienți şi un adult din autoturism care necesita îngrijiri medicale a fost preluat de ambulanţă.

Un alt copil a fost preluat de părinţi de la locul accidentului și transportat la domiciliu.

"La fața locului, echipajele operative intervin cu 1 autospecială de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospecială transport personal și victime multiple, 1 ambulanță SMURD și 4 ambulanțe SAJ.

În sprijinul forțelor din teren, a fost solicitat și un elicopter SMURD", informează sursa citată.

Trafic restricţionat pe DN10, în urma accidentului

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 10 Buzău-Brașov, în apropierea localității Măgura, județul Buzău, a avut loc o coliziune între un microbuz școlar, în care se aflau 8 elevi, și un autoturism. 

Potrivit primelor date, șoferul autoturismului și un minor sunt răniți, aflați în evaluare medicală.

Traficul rutier se desfășoară pe un sens, alternativ, estimându-se reluarea normală a circulației în 30-45 de minute", informează Infotrafic.

×
Subiecte în articol: accident microbuz Buzau planul roșu
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close