Antena 3 CNN Actualitate Microbuz cu români, implicat într-un accident grav în Germania. MAE confirmă numărul morţilor. Imagini şocante

Microbuz cu români, implicat într-un accident grav în Germania. MAE confirmă numărul morţilor. Imagini şocante

Microbuz cu români, implicat într-un accident grav în Germania. MAE confirmă numărul morţilor. Imagini şocante
07 Aug 2015   •   19:15
UPDATE 19.15 - Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, vineri, informaţia apărută în presa germană, potrivit căreia doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier şi precizează că ţine legătura cu autorităţile germane şi cu spitalele unde sunt internaţi alţi cinci răniţi.
  
"Potrivit primelor informaţii obţinute, în urma impactului, au decedat două persoane, inclusiv şoferul, iar ceilalţi cinci pasageri se află  spitalizaţi în stare gravă, în trei spitale din regiune", a precizat MAE într-un comunicat de presă.

Doi români au murit, iar alţi cinci au fost grav răniţi după ce un microbuz a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din sud-estul Germaniei, informează presa germană.

Potrivit site-ului Idowa.de, accidentul a avut loc vineri dimineaţă pe Autostrada A3, în zona Metten, în apropierea orăşelului Deggendorf, în sud-estul Germaniei.

Pe un segment în care viteza maximă era limitată la 80 de km/h din cauza unor lucrări, şoferul unui microbuz în care erau români a lovit din spate un autocamion cu remorcă staţionat. Vehiculul pentru lucrări de întreţinere era staţionat legal în afara zonei de rulare, pe o bandă temporar închisă circulaţiei.

Şoferul microbuzului, un român în vârstă de 35 de ani, şi o adolescentă de 15 ani, tot româncă, au murit în accident.
Alte cinci persoane din microbuz - patru femei şi un bărbat - au fost rănite grav în accident. Cei cinci răniţi au fost transportaţi la spitale din regiune.

"Răniţii sunt în stare critică, dar nu există risc vital", a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei germane.
Din cauza accidentului, circulaţia a fost blocată câteva ore pe Autostrada A3, în sud-estul Germaniei.


sursa: idowa.de


sursa: idowa.de


sursa: idowa.de


sursa: idowa.de


sursa: idowa.de


×
Subiecte în articol: MAE
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close