Antena 3 CNN Actualitate Micul Paris, vizitat de sute de mii de francezi anual. Câţi bani lasă străinii în urma vizitei lor din Capitală

Micul Paris, vizitat de sute de mii de francezi anual. Câţi bani lasă străinii în urma vizitei lor din Capitală

Micul Paris, vizitat de sute de mii de francezi anual. Câţi bani lasă străinii în urma vizitei lor din Capitală
de O.P.    |    13 Iun 2012   •   06:11

Micul Paris are priză la francezi. Cel mai recent studiu în domeniul turismului arată că peste o sută de mii de francezi vizitează anual Bucureştiul.

Sunt urmaţi în clasament de englezi şi olandezi. În schimb, destinaţia preferată a românilor este Viena.

Zeci de turişti străini se plimbă în fiecare zi prin centrul vechi al Capitalei. Cei mai mulţi sunt francezi. Numai anul trecut, 113.000 de parizieni au colindat Bucureştiul şi au cheltuit, cu această ocazie, peste 120 de milioane de euro. Următoarele locuri sunt ocupate de londonezi şi olandezi. Ce-i drept, englezii sunt mai generoşi cu bugetul de vacanţă.

Şi cheltuiesc, în medie, o mie de euro de persoană. Cei care vin pentru distracţii, se descurcă şi cu mai puţin. Surprinzător, italienii lasă cei mai mulţi bani la noi în ţară. Anul trecut, din Roma către Bucureşti au venit 63 de mii de persoane care au cheltuit în total peste 260 de milioane de euro.

Harta destinaţiilor preferate de români arată însă diferit. Pe primul loc e Viena, care atrage, anual, 164 de mii de români, care cheltuiesc, în total, peste 100 de milioane de euro. Zeci de mii de turişti aleg şi Istanbul, Roma, Londra sau Paris. 

Preţul pentru o vacanţă de 3 zile în străinătate porneşte de la 150 de euro de persoană şi poate ajunge şi până la câteva mii.

×
Subiecte în articol: turism
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close