Antena 3 CNN Actualitate Mihai Bucurenciu, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul "Portbagajul", prins în Bucureşti

Mihai Bucurenciu, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul "Portbagajul", prins în Bucureşti

Mihai Bucurenciu, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul "Portbagajul", prins în Bucureşti
04 Dec 2012   •   15:55

Mihai Bucurenciu, condamnat definitiv la zece ani de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în celebrul dosar "Portbagajul", a fost reţinut, marţi, în Capitală, de poliţiştii Serviciului Urmăriri, informează Poliţia Capitalei, informează Mediafax.

Pe numele lui Mihai Bucurenciu, în vârstă de de 56 de ani, exista un mandat de executare a pedepsei de zece ani de închisoare cu executare, emis de Tribunalul Bucureşti, pentru lipsire de libertate în mod ilegal.   
   
Bărbatul a fost încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei şi urmează să fie predat Adminstraţiei Naţionale a Penitenciarelor în vederea executării pedepsei.
   
După ce în 2003 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis condamnarea, în lipsă, la zece ani de detenţie a lui Mihai Bucurenciu, căutat pentru implicare în sechestrarea şi torturarea a trei bărbaţi suspectaţi că i-ar fi luat 420 mii de dolari, în 6 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti îl scăpa de închisoare pe omul de afaceri.
   
Curtea de Apel Bucureşti a menţinut de fapt o decizie dată în luna mai 2011, a Tribunalului Bucureşti, prin care s-a admis cererea omului de afaceri de a fi rejudecat după extrădare, în dosarul în care era acuzat de sechestrarea şi torturarea a trei persoane care i-ar fi spart portbagajul maşinii sale de unde au fost furaţi 420.000 de dolari.
   
Decizia Curţii a fost contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care în 28 noiembrie 2012 a hotărât definitiv în acest caz, în sensul că Bucurenciu execută zece ani de închisoare.
   
În 8 iulie 2009, Mihai Bucurenciu, care era dat în urmărire internaţională, a fost prins de autorităţile române în autogara din Râmnicu Vâlcea, având asupra sa acte de identitate falsificate, emise pe numele unui apropiat de-al său.
   
Mihai Bucurenciu a susţinut la momentul reţinerii sale că intenţiona să se predea şi că a intrat în ţară cu trei zile înainte de a fi prins, fără să-i fie solicitate documentele la frontieră.
   
După ce a fost încarcerat, Mihai Bucurenciu a înaintat instanţei supreme o cerere de suspendare a executării decizie penale 4.447 din 13 octombrie 2003 a instanţei supreme, prin care fusese condamnat, solicitare ce a fost respinsă în data de 31 august 2004.
   
Totodată, el a făcut o contestaţie în anulare faţă de decizia definitivă prin care a fost condamnat de instanţa supremă, judecătorii respingând-o.
   
Mihai Bucurenciu a părăsit România imediat după ce a fost învinuit de instigare la lipsire de libertate, el fiind dat în urmărire internaţională prin Interpol şi prins de poliţiştii belgieni. Bucurenciu a fost eliberat însă din arestul autorităţilor belgiene, după ce judecătorii din această ţară au respins cererea de extrădare a cetăţeanului român.
   
Mihai Bucurenciu - patronul firmei de sticlărie Prolux şi al discotecii Club 99 din Bucureşti - a stat în arestul autorităţilor belgiene din 24 noiembrie 2000, când a fost reţinut de ofiţerii Biroului Interpol, până în 3 ianuarie 2001.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close