Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea, întrebare pentru Klaus Iohannis: Așteptați să moară?

Mihai Gâdea, întrebare pentru Klaus Iohannis: Așteptați să moară?

Mihai Gâdea, întrebare pentru Klaus Iohannis: Așteptați să moară?
Sursa foto: foto: captura Antena 3
16 Apr 2019   •   21:15

Mihai Gâdea i-a adresat o întrebare lui Klaus Iohannis, marți, la ”Sinteza Zilei”, în contextul în care Grupul pentru Dialog Social îl premiază pe Augustin Lazăr, iar acesta vrea să-i cedeze premiul tocmai celui pe care l-a ținut în temniță, iar starea de sănătate a lui Iulius Filip este una extrem de precară.

”Așteptați ca Iulius Filip să moară, ca să îl decorați? Așteptați ca un erou, un om care a avut coloană vertebrală, despre disidența dumneavoastră domnule președinte nu se știe nimic, întrebarea e simplă: așteptați să moară Iulius Filip ca să îl decorați? Cei de la GDS vor să îl decoreze pe călăul lui Iulius Filip” a spus Mihai Gâdea.

Grupul pentru Dialog Social (GDS) a anulat evenimentul programat miercuri şi renunţă la intenţia de a-l premia public pe Augustin Lazăr. Dar nu și la a-i acorda acestuia premiul.

Anunțul GDS apare în contextul în care Augustin Lazăr a anunțat marți că își cedează premiul pe 2018 lui Iulius Filip, adică culmea luptătorului anti-comunist căruia îi refuzase liberarea din închisoare în vremea regimului comunist.

O petiție pentru decorarea lui Iulius Filip a fost lansată la inițiativa jurnaliștilor Mihai Gâdea și Adrian Ursu. Detalii, AICI.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close