Antena 3 CNN Actualitate Mii de cercetători vor studia zonele polare

Mii de cercetători vor studia zonele polare

Mii de cercetători vor studia zonele polare
26 Feb 2007   •   17:01

Anul Polar Internaţional 2007-2008, a cărui inaugurare va avea loc la 1 martie 2007, este un program al Consiliului Internaţional Pentru Ştiinţă (CIS) şi al Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM) şi va fi cel mai cuprinzător efort de cercetare din ultimii 50 de ani, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale pentru Meteorologie (ANM).

Cu aceasta ocazie, mii de oameni de ştiinţă din peste de 60 de ţări, din diverse domenii de cercetare, vor desfăşura 220 de proiecte ştiinţifice şi conexe, axate pe şase teme. Acestea vizează determinarea stării prezente a mediului din regiunile polare, cuantificarea şi înţelegerea schimbărilor de mediu şi sociale din regiunile polare şi îmbunătăţirea proiecţiilor schimbărilor viitoare.

De asemenea, Anul Polar Internaţional 2007-2008 va marca intrarea într-o nouă eră în ceea ce priveşte eforturile ştiinţifice dedicate zonelor polare, cu un accent mai puternic pe cercetarea interdisciplinară, care să includă ştiinţele fizice, ecologice şi sociale şi un parteneriat puternic cu comunităţile locale şi cu educatorii.

ROMPRES

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close