Antena 3 CNN Actualitate Mii de credincioşi au îndurat frigul nopţii pentru a se închina la moaştele din dealul Mitropoliei. A fost o seară a rugăciunii şi a speranţei

Mii de credincioşi au îndurat frigul nopţii pentru a se închina la moaştele din dealul Mitropoliei. A fost o seară a rugăciunii şi a speranţei

Mii de credincioşi au îndurat frigul nopţii pentru a se închina la moaştele din dealul Mitropoliei. A fost o seară a rugăciunii şi a speranţei
de O.P.    |    25 Oct 2012   •   05:49

Mii de pelerini au stat la coadă în această noapte pentru a ajunge la raclele moaştelor din dealul Mitropoliei. Prima noapte de pelerinaj a fost linistită iar credinciosii nu s-au mai imbrancit ca în anii trecuti.

Credincioşii au venit parcă în număr mai mare ca niciodată. Pentru prima dată, moaştele sfântului Nectarie de la Eghina, vindecătorul de boli, au fost aduse la Bucureşti de o delegaţie a Bisericii Greciei.

După ore bune de stat la coadă, unor pelerini li s-a făcut rău şi au cerut ajutor la cortul Crucii Roşii.

Asezaţi la o coadă care se intindea pe mai bine de doi kilometri, ceilalti pelerini au parcurs in liniste drumul pana la moaste.

Pe tot parcursul drumului, voluntarii de la Crucea Rosie le-au oferit ceai fierbinte pelerinilor, in timp de mai marii Mitropoliei au amplasat ecrane in aer liber, la care credinciosii puteau asculta rugaciunile.

Este prima oara cand Moastele Sfantului Ierarh Nectarie de la Eghina sunt aduse la Bucuresti. Pe langa ele, credinciosii se inchina si la moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, dar si ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena, ocrotitorii catedralei patriarhale. Cei care vor sa se inchine la moaste, o pot face pana martea viitoare.

×
Subiecte în articol: moaste
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close