Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Milionar-cheie, lovitură în premieră. Magnatul care a reușit să spulbere statul român

Milionar-cheie, lovitură în premieră. Magnatul care a reușit să spulbere statul român

Magnatul Puiu Popoviciu nu doar că a reuşit să spulbere practic statul român şi să facă High Court din Londra să spună că nu ia în calcul condamnarea din România fiindcă nu a fost asigurat un proces echitabil, dar acum, după aproape şase ani, Popoviciu a reuşit o premieră şi în România, respectiv a obţinut la Curtea de Apel Bucureşti suspendarea executării pedepsei de şapte ani de închisoare din dosarul Ferma Băneasa şi rejudecarea de la zero a dosarului.

Milionar-cheie, lovitură în premieră. Magnatul care a reușit să spulbere statul român
Sursa foto: Hepta
de Andreea Sava    |    28 Mai 2023   •   15:20

Practic, pentru prima dată, o condamnare este dată peste cap după ce o instanță din străinătate a refuzat să o recunoască. O decizie ce marchează un precedent care dă fiori întregului sistem din România.

Fiindcă, desigur, acum se naște întrebarea dacă va urma un val de anulări de sentințe și alți condamnați celebri având asemenea decizii străine în buzunar sau pe cale să le obțină.

De la Sorin Oprescu la Dragoș Săvulescu, poate începe acum prăbușirea epocii de aur a anticorupției băsiste din România, ce se lăuda cu aceste condamnări.

Desigur că se ridică și ipoteza dacă nu cumva succesul lui Puiu Popoviciu are vreo legătură cu relațiile sale extrem de puternice și influente în Statele Unite și Marea Britanie. Mai ales că această suspendare a condamnării vine în contextul reizbucnirii în Statele Unite a scandalului a cel puțin 1.000.000 dolari, dați de magnatul român fiului lui Joe Biden.

Inclusiv presa americană titrează fascinată că magnatul Puiu Popoviciu are relații puternice în ambele tabere care se luptă pentru președinția Statelor Unite; fiindcă nu doar că l-a avut angajat pe fiul președintelui, Hunter, pe vremea când Joe Biden era vicepreședintele lui Barack Obama, dar a ajuns și la avocatul lui Donald Trump și la fostul șef al FBI, care au și semnat o scrisoare adresată președintelui Iohannis.

Iar noi anunțam încă de anul trecut că Popoviciu își pregătește revenirea pe cai mari, fiindcă nu are de gând să stea departe de România, chiar dacă și-a câștigat liniștea la Londra și poate inclusiv să meargă oriunde își dorește pe glob.

Pe lângă domeniul uriaș din Băneasa, unde lucrurile nu sunt nici pe departe terminate, Popoviciu a lansat și un nou mega-proiect imobiliar în Pipera: cinci blocuri, peste 600 de apartamente și peste 120 de milioane de euro.

Iar aceasta este doar prima fază. Finalul este un ansamblu gigant, cu 966 de apartamente, piscine spa, sală de fitness și spațiu multifuncțional.

În același timp, povestea s-ar putea termina și cu o condamnare pentru România la Curtea de Arbitraj de la Washington, unde firme controlate de Popoviciu cere în jur de 200 de milioane de dolari, reprezentate de una dintre cele mai puternice case de avocatură londoneze.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close